STANJE NA CESTAMA: Moguće poledice, a radovi usporavaju pomet

pixabay.com

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Omiša u Podstrani te u mjestu Soline, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Do 26. veljače 2016. zbog radova na državnoj cesti DC1 Sinj-čvor Klis Grlo, na predjelu Križice, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

Do 22. siječnja zatvorena je ŽC4085 u Čepinu od Ulice Kralja Zvonimira do Ulice Ljudevita Gaja.

Do 15.veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Zbog radova na DC28 Novi Glog-Kenđelovac u (Bjelovarsko-bilogorskoj županiji) vozi se naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari