Stanarine u Hrvatskoj sve skuplje: Pad cijena u Zagrebu, evo koliko košta najam stanova

FOTO: wikipedia.org / Slikoviti prikaz

Najtraženiji su stanovi bili na području Zagreba, Splita, Rijeke, Zadra i Pule.

U gradovima poput Opatije, Splita, Rijeke ili Zadra cijene najma stanova između 20 i 100 kvadrata na mjesečnoj razini su porasle. U Zagrebu su cijene najma nešto jeftinije.

Stanovi za najam površine od 20 do 40 metara četvornih oglašavani su po prosječnim cijenama od oko 290 eura.  U Zagrebu je mjesečna najamnina u prosjeku iznosila 352 eura.

Pad cijena u Zagrebu

Porast cijena stanarine zabilježene je u Splitu, gdje su najamnine bile 4.1 % više nego mjesec ranije, a u Zagrebu su pale za 3.8 %.

Prosječna tražena cijena najma stanova površine između 40 i 60 kvadrata tijekom ožujka iznosila je 408 eura, pokazali su podaci oglasnika Crozilla.com. Bez obzira na pad od 2 %, u Zagrebu su cijene najma bile više nego u drugim gradovima. Za najam takvih stanova u prosjeku se tražilo oko 470 eura.

Najam većih stanova

Kada se radi o velikim stanovima, površine od 80 do 100 kvadrata, najamnine su tijekom ožujka najviše koštale u Opatiji 885 eura. U Rijeci su cijene takvih stanova bile 556 eura po mjesecu, što je niže nego u drugim spomenutim gradovima.

Pad cijena najma zabilježen je i u Zagrebu, gdje se za stan od 80 do 100 kvadrata tražila mjesečna stanarina od 776 eura.


Komentari