SRUŠIMO GUINNESSOV REKORD ZAJEDNO: Pomozite i vi, danas je zadnji dan da napravite ovo (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce – u akciji „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“ prikupljeno je više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da nam još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Srušimo Guinnessov rekord zajedno!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu www.hugforrare.com. Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života i mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi.

Facebook
Facebook

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključit će se ovoj kampanji i u „Tjednu zagrljaja“ ( 21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.[/box]

Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju.

Još samo danas možete poslati fotografiju

Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108 121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg drži Kanada. „Tjedan zagrljaja“ je od strane naših sugrađana dočekan pozitivnim emocijama te je svesrdno prihvaćen.

Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

>>>POVIJESNI PRIZORI U CENTRU GRADA: Trenutno se događa nešto što ćemo još dugo pamtiti (FOTO)

 


Komentari