SRETAN ZAVRŠETAK: ‘Kišni čovjek’ s Raba nakon 36 godina prepoznao sestru i brata

24SATA

Hrvatskom je odjeknula priča o čovjeku koji 36 godina živi bez imena i prezimena.

Sajid Kešić proveo je 36 godina u rapskoj bolnici gde nitko nije znao tko je ni kako se zove. Dobri ljudi koji su se o njemu brinuli nadjenuli su mu ime Perica, a gotovo četiri desetljeća nisu znali tko je ni od kuda je došao. On je bio jedini čovjek bez identiteta u Hrvatskoj.

Priču o njemu objavili su u Provjerenom, uključili su se i iz 24sata, a zemlja se digla na noge. U redakciju se javila Halida Jakupović s informacijama o “kišnom čovjeku”, tvrdila je da je moguće da se radi o njenom bratu. Obavljene su DNK analize, a rezultati su se podudarali, Sajid je pronašao svoju obitelj. Pitanje je bilo hoće li ih prepoznati.

Braća i sestre napokon su se susreli, i Sajid ih je prepoznao! Pali su jedni drugima u zagrljaj nakon dugih 36 godina. Video ponovnog susreta objavio je 24sata.

Brat Nisvet i sestra Saida čekali su Pericu, odnosno Sajida u sobi za prijame. S njima je bilo i bolničko osoblje koje se brinulo o Perici, odnosno Sajidu. Kada je zakoračio u sobu, zastao je, a sobom je zavladala strepnja. Izmjenili su nekoliko pogleda, a onda je uslijedio čvrst zagrljaj.

Liječnici su upitali Sajida zna li tko mu je to došao u posjet, a on je odgovorio: “Brat i sestra”.


Komentari