SPREMA SE SPEKTAKL: Rimčeva Nevera otvorit će Pelješki most! Evo koji su još poznati detalji svečanosti!

Pelješki most, Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Svečano otvorenje Pelješkog mosta održat će se 26. srpnja oko 22 sata, a otvorit će ga Rimčeva Nevera.

Automobil poznatog hrvatskog poduzetnika krenuti će s jedne strane mosta, a s druge strane auto trostrukog europskog prvaka Nike Pulića. Nakon toga službeno će njime proći i pripadnici prve i četvrte gardijske brigade, točnije njih 40 na motorima.

Svečanost otvaranja ovog mosta trajat će sve do Himne slobode kada će krenuti vatromet i bakljada na brodicama ispod mosta, doznaje Jutarnji.

Očekuje se nekoliko stotina uzvanika, a iz Vlade čekaju konačnu potvrdu dolaska predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen. Zbog toga još nije utvrđen konačni protokol, a iz Vlade kažu da žele pozvati sve one koji su radili na projektu.

Tako bi se kineski premijer Li Keqiang okupljenima trebao obratiti video vezom. Podsjećamo, Pelješki most gradila je kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC). Planiraju se i prijevozi minibusevima, a prostor za uzvanike bit će ograničen. Svečanost će se odvijati na odmorištu na kojem će morati stati dvije pozornice- jedna za govornike, a druga za orkestar i izvođače.

Kako piše Jutarnji, most će se u konačnici zvati Pelješki, a ne Pelješac. Konačnim otvorenjem, Korčula, Pelješac i Dubrovnik postaju bliži nego ikada, a sigurni smo da će jednako biti oduševljeni i turisti.

Komentari