ŠPRAJCOVA REČENICA MOGLA BI UĆI U ANALE: U najžešćem komentaru do sada Sanaderu poručio ovo

Marko Prpic/PIXSELL

Ovoga puta na repertoaru su bili zastupnici Sabora, a dotaknuo se i bivšeg premijera Ive Sanadera.

Urednik i voditelj RTL-ove informativne emisije Direkt, Zoran Šprajc, još je jednom u emisiji ponudio svoje vlastito viđenje trenunte političke situacije. Ovoga puta na repertoaru su bili zastupnici “najneučinkovitijeg” Sabora, kako ih je Šprajc nazvao i to zbog goleme svote novca kojeg su potrošili u svega pola godine otkako su sjeli u saborske klupe. Voditelj je usput povukao paralelu i zaključio kako je, “u boljoj situaciji od hrvatskog političara, jedino optuženi hrvatski političar”, a kao primjer uzeo je bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Komentar Zorana Šprajca prenosimo u cijelosti

“Zastupnici najneučinkovitijeg saziva hrvatskog Sabora od dolaska Hrvata na more, u šest mjeseci na putovanja su potrošili više od 2 milijuna i 200 tisuća kuna, od toga za dolazak na sjednice Sabora su iz blagajne uzeli više od milijun i 600 tisuća kuna, za putovanja u zemlji 50 tisuća, a za ona u inozemstvo više od 500 tisuća kuna.

Jedino što se više isplati od toga da ste hrvatski političar jest da ste optuženi hrvatski političar. Što je veća svota za koju vam sude, to je manja vjerojatnost da će vam ikad presuditi.

U slučaju Ive Sanadera to vjerojatno neće dočekati ni njegovi unuci.

Dovoljno je, recimo, da vam prijatelji svjedoci ne dolaze na suđenje. Tako na ponovljenom suđenju za aferu Fimi media, Božidar Kalmeta i Bianca Matković – nisu došli na saslušanje. To su opravdali “ranije preuzetim obavezama”, što ne bi prošlo ni u osnovnoj školi, ali na Županijskom sudu u Zagrebu sve prolazi. Procjenjuje se da bi novo suđenje moglo potrajati najmanje godinu dana jer treba ispitati 220 svjedoka. Pod uvjetom da nemaju ranije preuzete obaveze”.

>>> KAKAV JE OVO KRALJ! Šprajc u potpunosti uništio Karamarka, Petrova i Oreškovića

>>> FOTKA IZ ŠPRAJCOVE EMISIJE RAZVALILA INTERNET: HDZ-u i ekipi ovo se sigurno neće svidjeti (FOTO)


Komentari