ŠPRAJC SPUSTIO KARAMARKU KAO NITKO: Šef HDZ-a izjavio kome ide 1000 eura za novorođenčad, nije ni sanjao što slijedi

Marko Prpic/PIXSELL

Na meti mu je bio prvi potpredsjednik Vlade zbog svoje izjave o “zaslužnima, a ne potrebitima i siromašinima”.

Voditelj RTL-ova Direkta, Zoran Šprajc, još je jednom završio emisiju provokativnim i duhovitim komentarom. Naime, na meti mu je bio prvi potpredsjednik Vlade zbog svoje izjave o “zaslužnima, a ne potrebitima i siromašinima”.

“Obećali smo tisuću eura po novorođenom djetetu, da to je istina. Osigurali smo i 100 milijuna kuna sredstava za to, prema tome od 1. 09. će to vjerojatno krenuti, moramo donijeti adekvatni zakon. Prema tome doista Vlada je socijalno osjetljiva i vjerujte reformska Vlada jest, da, ali na taj način da tu reformu osjete oni koji su zaslužili a ne oni koji su potrebiti i siromašni“, izjavio je Karamarko. Upravo je ta izjava nagnala Šprajca da složi još jedan ubojit komentar.

Komentar Zorana Šprajca prenosimo u cijelosti

“Vladajući se nadaju da će im rejting popraviti poticaj od 1000 eura za novo rođenu djecu, a danas smo konačno doznali da bi se to predizborno obećanje počelo ispunjavati za djecu rođenu od 1. rujna pa nadalje.

Izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka o reformi koju će osjetiti oni koji su to zaslužili aktivirala je ekspertne timove na društvenim mrežama. Oni cijeli dan pokušavaju proniknuti u značenje rečenice da će tisuću eura dobiti oni koji su to “zaslužili, a ne potrebiti i siromašni”.

Došlo se do svakakvih teorija – jedni tvrde da je Karamarko mislio na zasluge u bračnoj postelji, dakle, tko se više trudio dobit će, a onaj kom’ se omaklo neće, do teorija vezanih uz političke zasluge.

No, nama se čini najrazumnija teorija po kojoj Karamarko rekao baš to što je rekao. Poticaj od 1000 eura neće dobivati potrebiti i siromašni nego samo bogati. Jer to jedino ima logike.

Naime, ako potičemo samo bogate da rađaju više djece, imat ćemo više bogate djece, a ako poticaje oduzmemo siromašnima, siromašni će onda rađati manje siromašne djece. Na kraju, tim jednostavnim, a zapravo genijalnim planom potpuno će nestati siromaštvo i u Hrvatskoj će živjeti samo bogati ljudi. I sve to za samo 1000 eura.

Ima doduše i onih koji tvrde da je Karamarko napravio gaf i da se samo nespretno izrazio, ali teško je povjerovati da predsjednik HDZ-a griješi i da radi gafove, ako ćemo sad sumnjati i u njegove riječi, što nam je onda još ostalo”.


Komentari