ŠPRAJC PONOVO O GLUPIMA I GLUPLJIMA: Njegova izjava opet nasmijala naciju

Facebook

U jučerašnjem Direktu, Šprajc si je opet dao oduška i kratko prokomentirao cijelu situaciju sa razdjelnicima.

Već neko vrijeme ne krije se tajna kako razdjelnici koje su neki građani morali, ali baš naglasak na morali, ugraditi, zapravo ne služe ničemu, a najmanje zapravo služe uštedi. Iako im je “prodana” priča kako razdjelnici služe upravo tome da se uštedi energija, a samim time i novac, ispostavilo se da to i nije baš tako. Nije provedena niti jedna studija isplativosti koja bi to dokazala, a svatko tko si je dao truda i zbrojio na papiru iznose računa, mogao je shvatiti kako od uštede neće biti ništa.

Prijetila je država i da će kažnjavati sve koji ne ugrade razdjelnike, mahalo se sa zakonskim rokovima i kaznama od 10 do 50 tisuća kuna, a građani su brže bolje, ugrađivali razdjelnike već znajući da od njih nema koristi.

Baš se tom tematikom odlučio pozabaviti i RTL-ov novinar, Zoran Šprajc, koji je već nadaleko poznat po svojim osebujnim komentarima na škakljive teme. U jučerašnjem Direktu, Šprajc si je opet dao oduška i kratko prokomentirao cijelu situaciju sa razdjelnicima.

Komentar Zorana Šprajca prenosimo u cijelosti

“Dobri hrvatski građani su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema.

Razdjelnici topline postaju sve veći i veći skandal. Nakon što se pokazalo da mnogi građani s razdjelnicima imaju račune za grijanje veće nego bez njih, bivši ministar Ivan Vrdoljak priznao je da prije donošenja Zakona o obveznoj ugradnji razdjelnika nije tražio studiju isplativosti.

Dakle, hrvatska država je hrvatskim građanima rekla da svi stanovi u svim zgradama s više od 70 stanova moraju imati ugrađene razdjelnike.

I to do 1. siječnja ove godine, inače će ih hrvatska država kazniti. Dobri hrvatski građani, njih oko 50.000 su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, 500 kuna svaki, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna.

Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema. Ali sad se evo ispostavilo da razdjelnici uopće ne štede energiju, da nisu zakoniti, da nikakve inspekcije i nikakve kazne neće biti i da ih nikakva europska direktiva nikome ne nameće, bez obzira što bivši ministar razdjelnika o tome još uvijek nešto brlja.

Ali vama koji ste platili tih 100 milijuna kuna ne treba biti žao, nemojte misliti da ste ispali magarci.

Pomogli ste gospodarstva Finske i Njemačke, gdje ionako ide sve više Hrvata pa ćete možda uskoro i sami ondje završiti i jednako tako uspješno uz pomoć hrvatske države i sami šišati svoju hrvatsku braću”.

 


Komentari