ŠPRAJC ŽESTOKO OPLEO PO VLADI RH: ‘S bedacima je stvarno teško raditi…’

Marko Prpic/PIXSELL

Reforma koja je najavljivana kao revolucija hrvatskog obrazovnog sustava, još je jedna u nizu propalih?

Nakon što je voditelj dugonajavljivane reforme obrazovnog sustava, Boris Jokić i cijeli njegov tim danas podnio ostavku, reakcije na ovakav rasplet situacije pristižu sa svih strana.

Predviđene promjene obrazovnog sustava koje su mladima trebale olakšati školovanje te ga na kraju, učiniti kvalitetnijim – propale su. Na tu se činjenicu koja je navukla bijes javnosti na aktualnu hrvatsku vlast, osvrnuo i voditelj RTL Direkta, Zoran Šprajc.

”Reforma obrazovnog sustava koja je iz tog sustava trebala izbaciti sve bedastoće koje desetljećima trpaju u našu djecu i koja je našu djecu trebala pripremiti da i sebe i nas uvedu u 21 stoljeće, naravno ne sviđa se bedacima, a s bedacima je stvarno teško raditi pa su voditelj reforme dr. Boris Jokić i cijeli njegov tim danas podnijeli ostavku.’‘, napisao je utjecajan novinar na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Boris Jokić, voditelj ekspertne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme je u srijedu održao konferenciju za medije na kojoj je ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara zatražio razrješenje članova Ekspertne skupine.

”Vizija je bila da sustav obrazovanja daje podršku za razvoj potencijala, sposobnost za samostalan rad, a u pozadini te vizije nalazi se integritet naspram općem licemjerju ovog društva”, kazao je.

Međutim, čini se kako ministar Predrag Šustar ne prihvaća razrješenje.

”Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila  jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene”, stoju u priopćenju koje je poslalo Ministartvo obrazovanja u ime ministra.

Više detalja bit će izneseno na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27.  svibnja u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.


Komentari