PADA VLADA?! Raspada se saborska većina: Milivoj Špika prešao Bandiću, MOST se definitivno raspao?

Facebook

Kao što smo i ranije pisali, Karamarko i Bandić sada su definitivno ostvarili svoj plan o eliminaciji HSLS-a i MOST-a.

Naime, Špika je poručio kako u ovom trenutku postoji nova parlamentarna većina, koja očito ne podrazumjeva ni premijera Tihomira Oreškovića niti Most.

Zastupnik Bandićeve stranke Miodrag Demo je Špiki poželio dobrodošlicu u klub na konferenciji, koju je održao zajedno s njim. Na istoj je najavio kako će Bandićev klub još rasti i to do deset zastupnika, a na pitanje podrazumjeva li nova parlamentarna većina Most, Špika je rekao: ”Ovisi što vi podrazumijevate pod Most”.

Špika je također naglasio kako Most u ovom trenutku nema 15 zastupnika unatoč tome što je to službena brojka.

”U ovom trenutku već je posložena parlamentarna većina. Razgovarao sam o toj novoj parlamentarnoj većini s Tomislavom Karamarkom”.

Oporvrgnuo je da se radi na razbijanju Mosta, ali i udario na premijera Oreškovića, piše 24 sata.

”Samo dvije osobe mogu biti premijeri. Tomislav Karamarko i Zoran Milanović. Premijer Orešković nema izborni legitimitet”, rekao je Špika koji nije htio iznositi detalje o novoj parlamentarnoj većini, već je rekao kako čekaju procjenu da je vrijeme da se s time izađe van.

Bandić ostvario svoje prijetnje

Kada je zajedno sa svojim stranačkim pristašama slavio obilježavanje osnutka stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti u parku Maksimirzagrebački gradonačelnik Milan Bandić jasno je kazao kako nije zadovoljan brzinom kojom aktualna Vlada provodi najavljene reforme te ukoliko se ovakav tempo nastavi, postoji mogućnost za preslagivanjima unutar koalicije.

”I vjerujte mi, naredna tri mjeseca, ako ne bude prijedloga projekata i očekivane brzine realizacije tih projekata, bit ćemo prvi inicijatori preslagivanja unutar koalicije, novog preslagivanja. Ne možemo čekati više. Ja znam najbolje kojim tempom treba ići. Vodimo 16 godina pola Hrvatske, ne može se čekati u nedogled. Šest mjeseci je deadline (krajnji rok) da se pokaže što se treba činiti i raditi, da se naprave istinski projekti za ravnomjerni gospodarski razvoj Hrvatske”, poručio je tada Bandić i dodao da Grad Zagreb nudi svoje projekte zajedno s ”našom Vladom i Republikom Hrvatskom”.

 

>>> STVARA LI SE NOVI PAKT: MOST i HSLS ispadaju iz igre, Ivan Vrdoljak pomaže Bandiću i Karamarku


Komentari