SOA PRISLUŠKIVALA PREDSJEDNICU?! Evo koja je poveznica Grabar Kitarović i Mamića

Facebook

Premijer Orešković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovih će dana supotpisati rješenje o smjeni ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Lozančića.

Po pisanju Večernjeg lista, razlog smjene je, navodno skandalozni propust ravnatelja SOA-e koji predsjednicu nije na vrijeme upozorio da kontaktira s osobom koja je bila pod tzv. mjerama, točnije bila prisluškivana i praćena.

Na Pantovčaku tvrde da Dragan Lozančić tako nije spriječio da se predsjednicu, de facto još mjesecima neizravno nadzire. Lozančić je, navodno to učinio tek mjesecima poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno “materijala” koji su predani DORH-u.

Iako su službe, kada su otkrile da prisluškivana osoba kontaktira s osobom iz prve kategorije štićenih, morale odmah upozoriti, na Pantovčaku tvrde da Lozančić to nije učinio, te je tako predsjednicu praktički još mjesecima neizravno nadzirao.

Ravnatelj SOA-e je, navodno, sve prijavio predsjednici tek nekoliko mjeseci poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno “materijala” koji su predani DORH-u.
Iako njihovi izvori ne žele otkriti o kojoj se točno osobi s kojom je kontaktirala predsjednica radi, no, kako piše Večernji list, sve vodi do Zdravka Mamića.

Mamić je, primjerice 29. travnja 2015. godine, po medijskim pisanjima organizirao u svojoj kući na Tuškancu proslavu njezina 47. rođendana. Čelnik Dinama je već tada bio ozvučen. Izvori bliski predsjednici tvrde kako su transkripti “druženja” Mamića i predsjednice poslije završavali u rukama Zorana Milanovića.

Milanović je Lozančića 2012. godine doveo na poziciju ravnatelja, a Orešković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovih će dana supotpisati rješenje o njegovoj smjeni, za detaljnije informacije kliknite ovdje.

 


Komentari