SMRAČILO SE I GRMJELO: Jače nevrijeme mimoišlo Zagreb, tuča padala u Zagorju i karlovačkoj županiji

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Austriju i Sloveniju poharalo je nevrijeme, a upozorenje za dio Hrvatski u utorak je izdao i Europski sustav upozorenja za oluje (Estofex). Za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju upaljen je žuti meteoalarm.

“Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine u zagrebačkoj regiji je između 40 do 70 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorili su iz DHMZ-a.

Nevrijeme je zahvatilo sjeverozapad zemlje, a iako se nebo iznad Zagreba smračilo te se čula i grmljavina, jača oluja je grad ipak mimoišla te krenula prema karlovačkom području.

U Zagorju je ponovno padala tuča. Nasreću, za razliku od prijašnjih bila je minimalna.

Iza 18 sati nevrijeme je pogodilo dijelove Karlovačke županije, najviše one uz granicu sa Slovenijom. Padala je tuča veličine oraha. Nevrijeme je prvo stiglo nad ozaljski kraj, a potom i na ribničko i žakanjsko područje.

Zahvatila je i netretičko područje, a potom i šire dugoreško područje. Zbog velike količine kiše došlo je i do bujičnih poplava, a od početka nevremena dijelovi dugoreškog prstena ostao je bez struje, javlja Radio Mrežnica.


Komentari