SLUČAJ O KOJEM BRUJI CIJELA HRVATSKA: Slomljeni penis donio mu bogatstvo

FOTO: Thinkstock

Bizaran slučaj koji ujedno dokazuje da penis stvarno može puknuti.

Zbog slomljenog očevog spolovila, mladić je dobio odštetu od 25 tisuća eura plus otprilike još toliko na ime kamata od 2008. godine.

Njegov otac, koji je tijekom trajanja parnice preminuo, imao je s Triglav osiguranjem zaključenu policu životnog osiguranja s dopunskim osiguranjem od nezgode. Polica je bila sklopljena 2005. godine i vrijedila je do 2025. godine, a Splićanin je bio osiguran na nešto više od osam tisuća eura za slučaj doživljenja te na 50 tisuća eura dopunskog osiguranja za slučaj trajnog invaliditeta.

Nakon nesretnog slučaja podnio tužbu

U veljači 2009. godine tada 46-godišnji otac je podnio tužbu protiv osiguravajuće kuće navodeći da je u ožujku 2006. godine tijekom spolnog odnosa, navodno analnog, doživio prijelom spolovila u erektilnoj fazi. Zbog toga mu je spolovilo nakon zarastanja prijeloma, tijekom erekcije, stajalo na lijevu stranu, a to mu je onemogućavalo normalne spolne odnose.

U tužbi se pozivao na to da mu pripada naknada od 50 %, koliko je propisano po tablici “Triglava” za određivanje trajnog invaliditeta kao posljedice nesretnog slučaja.
Pokušao je s osiguranjem postići dogovor u rujnu 2008. godine, no osiguravajuća je kuća to odbila. Tvrdila da nema dokaza na okolnosti datuma nastanka i dinamike događaja, te da je polica zbog neplaćanja premije osiguranja u dva navrata bila stornirana, pa postoji mogućnost da u vrijeme nastanka navodnog događaja polica osiguranja nije bila aktivna.
Osiguranje je smatralo da nije niti došlo do nesretnog slučaja, već se radi o bolesti koja nije osnova za priznavanje invaliditeta po tablicama osiguranja tuženika. Tvrdili su i da se njihov osiguranik nije pravodobno liječio, što je utjecalo na nastanak invaliditeta, piše Slobodna Dalmacija.

Utvrđeno da se zbilja radi o prijelomu spolovila

Vještak, kirurg i urolog prof. dr. sc. Josip Gotovac rekao je da se iz dokumentacije vidi da je Splićanin doživio ozljedu spolovila, tzv. prijelom spolovila prigodom spolnog odnosa te da se u ožujku 2006. godine javio liječniku zbog podliva krvi na spolovilu. Dobio je odgovarajuće liječenje, te se javlja na pregled kod urologa dva mjeseca poslije kada se postavlja dijagnoza Peyronijeve bolesti. Nakon toga slijede pregledi u Splitu i Zagrebu gdje se postavlja ista dijagnoza.

Temeljem dokumentacije, vještak zaključuje da se nije radilo o Peyronijevoj bolesti već o stanju nakon prijeloma spolovila prigodom spolnog odnosa. Takvo stanje, smatra vještak Gotovac, uzrokuje jako iskrivljenje spolovila prigodom ukrućenja što mu onemogućava spolni odnos.

Nakon njegove smrti 2011. godine u dobi 48 godina, naslijedio ga je njegov sin, a tako i njegova potraživanja, a ujedno i preuzeo tužbu. Sud je već jednom istovjetno presudio 2014. godine, no ukinuo ju je Županijski sud u Splitu.


Komentari