SLUČAJ LALOVAC: Javnosti se obratila i udruga B.a.B.e.

FOTO: Z1

Udruga B.a.B.e obratila se medijima nakon izjave Tončike Anastasije Lalovac.

U emisiji Bujica Velimira Bujanca Tončika Anastasia Lalovac, bivša žena Borisa Lalovca, optužila je svog bivšeg supruga za obiteljsko nasilje. Pritom je kazala da se obratila i udruzi B.a.B.e. koja joj nije pomogla.

Kontaktirali smo i Sanju Sarnavku, bivšu predsjednicu udruge B.a.B.e koja nam je kazala da je od 1. siječnja ove godine u mirovini te da od tog dana nema više veze s udrugom B.a.B.e, pa tako nije upoznata sa slučajem bivše žene Borisa Lalovca. Dodala je da nikad nije srela gospodina Lalovca, kao ni gđu Tončike Anastasije.

Potom nas je uputila na pravno savjetovalište udruge B.a.B.e koja nam je, sukladno našem upitu i izjavi gđe Tončike Anastaije, poslala priopćenje za medije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. osporava navode iznesene u emisiji Bujica emitiranoj 11. siječnja 2017. godine.

Pozivajući se na izjave gospođe Tončike Anastasije Lalovac iznesene u razgovoru u spomenutoj emisiji želimo istaknuti da odvjetnica Nataša Pećarević nije pravna savjetnica niti suradnica udruge B.a.B.e. niti je to ikad bila.

Nadalje, ne možemo potvrditi niti opovrgnuti tvrdnju da je gđa. Lalovac zatražila pomoć od udruge B.a.B.e jer nije evidentirana imenom i prezimenom u našoj evidenciji korisnica/ka pravnog savjetovanja. Moguće je da nam se za pravni savjet obratila putem telefona kao anonimna osoba, kao što je i sama navela u rečenoj emisiji.

U tom slučaju je pravni savjet i dobila, kao i svaka druga osoba koja nam se anonimno obrati. Sasvim je jasno da na anonimne prijave ne možemo reagirati putem medija s obzirom da nam nije poznat identitet osobe.

Udruga B.a.B.e. stoji na raspolaganju svim građankama i građanima za pružanje besplatne pravne pomoći u vidu davanja pravnih informacija i pravnog savjetovanja. Pozivamo sve kojima je takva pomoć potrebna, uključujući i gđu. Lalovac, da nam se obrati na telefon 01 4663 666.”

>>>OGLASIO SE LALOVAC: ‘Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem’ (VIDEO)


Komentari