Slavica kroz suze o svom prijatelju koji je poginuo u potresu: ‘Sedam sati su ga izvlačili. U trenu je nestalo sve’

Ilustracija/Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Preživjela je strahotu, ali je u razornom potresu izgubila svog prijatelja. Slavica Borić ispričala je kako se zbog toga osjeća.

U crkvi Svetog Nikole Biskupa život je izgubio orguljaš i prijatelj mnogih Žažinaca.

“Strava i užas. U jednom trenu nestalo je sve. Svi smo se uz Božju pomoć spasili, ali naš susjed Stanko, predragi čovjek, omiljeni čovjek, najbolji čovjek, predivan čovjek, nemamo više ni njega orguljaša, nema više ni orgulja, ni crkve”, ispričala je kroz suze Slavica za Novu TV.

“Prevelika je tragedija za obitelji, za sve nas koji smo tu bili, svi smo mi mogli biti on. Ali eto, Bog je uzeo njega i svima nam je zato jako teško i ne možemo zamisliti da ga neće više biti, da mi više nemamo našu crkvu”, nastavila je.

‘Cijeli svijet pomaže tim jadnim ljudima’

Rekla je i kako spava ispod stola kod svoje sestre.

“Pod velikim sam šokom ovih svih dana, od toga trena ja ne spavam u svojoj kući, spavam ispod stola kod svoje sestre, kad malo jače drmne ja sam gotova. Podrhtava i dalje, a kad spavam na podu, još više to osjetim i to je panika više, znate, strah se uvuče. I kad nešto malo drmne, ja mislim to je, jer dođe iznenada, nitko ne zna kad će doći”, ispričala je Slavica.

Zahvalila je svima koji pomažu.

“Predivno je, gledam, plačem, molim i promatram te ljude koji iz cijelog svijeta pomažu i sve se slilo tu u jednome. I Hrvatska se cijela ujedinila. Cijeli svijet pomaže tim jadnim ljudima koji su izgubili kuće. To se bude već nekako riješilo, ali ljudski životi koji su ostali tu, njih više ne možemo vratiti i nadoknaditi. To je jako teško.

Predivni su, velika hvala svima, nemoguće stvari rade po opasnosti, izvlače ljude, ne znaju je li živ ili nije. I za našeg orguljaša, svi smo se nadali da je živ, ali Bog ga je uzeo”, rekla je Slavica.


Komentari