Škoro oštro napao Penavu, ali, sudeći po komentarima, pratiteljima to nije najbolje sjelo

Photo: Željko Hladika/Pixsell

Saborski zastupnik Kluba Hrvatskih suverenista i bivši čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u najnovijoj objavi na Facebooku prozvao je novog predsjednika DP-a Ivana Penavu, a nakon što se u Večernjem listu pojavila informacija kako Domovinski pokret svojem članstvu okružnicom poručuje da se ne odaziva pozivu Suverenista na volontiranje za referendum o uvođenju eura, dok ne dođe drukčiji naputak.

Penava je, naime, za Večernji potvrdio da je poruka autentična, a na pitanje hoće li DP uopće razmatrati mogućnost da podupre referendum o euru, ponavlja kako stranka podupire pravo građana na neposredno izjašnjavanje, no smatra kako nema potrebe da se DP očituje o inicijativi jer Suverenisti nikada nisu formalno zatražili njihovu potporu.

”Da bismo u nečemu sudjelovali, valjda nas treba pozvati organizator. Ne možete upasti na feštu nepozvani, to je neozbiljno”, rekao je novi šef DP-a, dodavši kako DP neće dopustiti akcije poput ove koju su, smatra, Suverenisti započeli prema njihovu članstvu.

”Marioneta uvozničkog lobija”

Unatoč neopozivoj ostavci na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta i Penavinom pojašnjenju o (ne)očitovanju o inicijativi Suverenista, Škoro je danas napao svog nasljednika, optuživši ga, između ostaloga, da je ”protiv referenduma o uvođenju eura u Hrvatsku”.

”Kada sam rekao da će biti marioneta, nema toga tko me nije napao, a evo, sad se vidi da je marioneta uvozničkog lobija kojemu nisu na srcu hrvatski građani, nego njihovi trgovački interesi. Ovakav stav nije sukladan izvorišnoj ideji stvaranja DP-a. Više od 465 tisuća glasača na predsjedničkim izborima složilo se s mojom tezom da narodu treba vratiti Hrvatsku i omogućiti mu sudjelovanje putem referenduma u donošenju svih strateških odluka za ovu zemlju. Na toj platformi je nastao Domovinski pokret Miroslava Škore i siguran sam da se s ovakvim stavom novog predsjednika ne slaže većina članstva.

Ova referendumska inicijativa nije protiv uvođenja eura, nego za pravo građana da o tom uvođenju odlučuju i ja pozivam sve da se uključe i potpišu je”, poručio je Škoro. No čini se da nije naišao na očekivanu podršku i odobravanje pratitelja.

 

”Ostavi se Domovinskog pokreta”

Tako se u moru komentara, uz rijetke pozitivne, našao popriličan broj negativnih.

”Činjenica jest da je Škori sada najvažnija preokupacija u životu pljuvati po Domovinskom pokretu i nagovarati članove diljem cijele Hrvatske da ga napuste, jer je eto povrijeđen njegov ego i ego njegove sestre! Odmah su se primakli “Suverenistima” koji su ga prvi napustili nakon što ih je uveo u Sabor! Ako želiš Miroslave privući građane da daju potpis za taj referendum, onda lobiraj, nagovaraj, argumentiraj, ostavi se Domovinskog pokreta jer ti pljuvanje po njima sigurno neće pomoći!! Piši malo o tome, kako su tvoji drugovi glasali za Dobronića, zajedno s HDZ-om i SDP-om i Možemo, glasali su za jednu igračku u rukama Milanovića koju je iskoristio da se naruga Plenkoviću! O tome i o takvom domoljublju ti nama nešto napiši, DP je za tebe prošlost i neka tako i ostane, vrijeme će pokazati tko je u pravu”.

Komentar je to jedne od brojnih pratiteljica, a ima toga još.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Analizom komentara tako se može izvući zaključak kako Škorinim fanovima nije baš sjeo novi napad na Penavu i DP.

Komentari