Skoro godinu dana nakon potresa: Stanovnici Banovine i dalje u kontejnerima, a Crveni Križ im podijelio lopate za snijeg

foto: Crveni križ

Hrvatski Crveni križ počeo je ovih dana s podjelom 200 grijalica i 400 lopata za čišćenje snijega na potresom stradalom području, izvijestio je HCK na službenim stranicama.

HCK s društvima Crvenoga križa Sisak, Glina, Petrinja i Hrvatska Kostajnica provodi pripreme za zimu na potresom pogođenom području pa je tako ovih dana u tijeku podjela grijalica i lopata za čišćenje snijega.

Osigurano je 400 lopata koje su namijenjene  korisnicima kontejnerskih naselja dok su grijalice namijenjene stradalima koji nemaju riješen sustav grijanja, neovisno u kojem stambenom obliku žive, izvijestili su iz HCK-a. Trenutno u podjeli 200 grijalica.

U predblagdansko vrijeme HCK će osigurati i podjelu božićnih drvaca zajedno s božićnim nakitom, a za djecu su pripremljeni i božićni pokloni. Te aktivnosti su dio programa pružanja podrške stradalom stanovništvu koje Hrvatski Crveni križ, zajedno sa svojim društvima, provodi već godinu dana, objavljeno je na njihovim službenim stranicama.


Komentari