NJEN OSMJEH NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠIM: Ovu djevojčicu s Downovim sindromom obožavaju svi vršnjaci u školi (VIDEO)

Facebook

Sutra, 21. ožujka, obilježava se Međunarodni dan osoba s Down sindromom. 

“Ja sam Šima. Najviše volim biti prava zvijezda, pokazati se svima kao pravo dijete sa Downovim sindromom”, rekla je skoro ponosno. Šima je prva djevojčica u požeško-slavnoskoj županiji sa Downovim sindromom  koja ide u redovnu osnovnu školu. Trenutno pohađa sedmi razred, a samo neke predmete sluša po prilagođenom programu, istražilo je Provjereno. 

Facebook
Facebook

Šimini vršnjaci u školi i u razredu za nju imaju samo riječi hvale, a najčešće je opisuju kao pozitivnu i vedru osobu. O njoj su u razredu napravili  i posebnu slikovnicu. Zvjezdana Krip, ravnateljica Osnovne škole Dobriša Cesarić, u Požegi, istaknula je kako je način na koji je Šima prihvaćena u svom razredu i školi pokazatelj da se osobe sa Down sindromom zaista može integrirati u društvo. “Postoje i roditelji koji ne žele da takvo dijete sjedne sa takvim djetetom. Kad postignete to da cijeli razred na takav način podržava Šimu, da naprave za nju nešto lijepo, da su za nju svi veseli i radosni nakon ovog projekta, onda je to jako velika stvar,” rekla je Krip.

Ovo će vam popraviti dan. Naprosto je neodoljiva!???

Posted by PROVJERENO on Donnerstag, 17. März 2016

Šima je svojoj majci prvo i jedino dijete. Za to da Šima ima Down sindrom,  Danica Tokić saznala je tek nakon što je izašla iz rodilišta. “Srušio mi se cijeli svijet, a sad mi je žao zbog toga, zbog silnih suza i tuge koje su se tad dogodile. Plakala sam zato što nisam znala,” rekla je Danica.

Šima inače voli likovni i glazbeni, a htjela bi biti puno toga, od blagajnice do spisateljice, glumice ili plesačice. Uvijek je nasmijana, puna energije, i uvijek ima nešto za ispričati! Cijelu priču pogledajte ovdje.

>>>‘SAVRŠENI NA MALO DRUGAČIJI NAČIN’: Srušimo sve predrasude o Downovu sindromu


Komentari