ŠEF SDP-a NAPAO OREŠKOVIĆA, UKLJUČIO SE I KARAMARKO: Milanović ponovo dirnuo u stare rane! (FOTO)

Sanjin Strukic/PIXSELL

Još uvijek aktualni premijer, doduše tehničke vlade, putem društvenih mreža osvrnuo se na Tihomira Oreškovića.

Zoran Milanović  u intervjuu za Novi list dotaknuo pregovora s MOST-om, ali i pitanja njegove budućnosti u SDP-u. Ustvrdio je kako nikada nije potpisao sporazum o tripartidnoj vladi već o dualnoj kolaciji s MOST-om.

“Kao najjača strana u tim pregovorima htjeli smo znati kamo to vodi, a opcija su bili i novi izbori. Na kraju je Most ili netko u njihovo ime donio ovakvu odluku i neka im bude tako.”, kazao je i nadodao kako ni u jednoj fazi pregovora nije želio koalirati s HDZ-om. Na pitanje o izborima unutar stranke kratko je odgovorio: “Mislim da u ovom trenutku mogu dati stranci jako puno. Nemamo se mi što pregrupiravati, SDP je snažan i samo trebamo protivnicima »give hell«, što neki moji kritičari ne razumiju.

Međutim, nije dugo trebalo da se Milanović obruši na novog mandatara te spomene onu staru, a ne baš toliko pozitivno dočekanu izjavu o ”slučajnoj državi”.

“Sjećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara.”, napisao je Milanović putem Facebooka i nadodao kako gospodin Orešković čak ne sudjeluje niti u pregovorima o strukturi Vlade.

Novinar Novog lista upitao me što mislim o tekućim pregovorima za sastavljanje Vlade. Što će biti dalje? Ne znam kako ć…

Posted by Zoran Milanović on Freitag, 8. Januar 2016

Tomislav Karamarko također je kometirao Milanovićev istup i žestoko mu odbrusio.

””Doista, ne znam kako bih komentirao taj način javne komunikacije gospodina Milanovića. Ako je netko bio slučajni premijer, onda je to dokazao, da je to bio upravo on sa svojim rezultatima, odnosno sa svojim nerezultatima”, rekao je šef HDZ-a, a oglasio se i Tihomir Orešković.

“Nisam vidio tu poruku. Tu sam kao mandatar, vjerujem da ću biti i premijer i spreman sam preuzeti odgovornosti da pomognem Hrvatskoj i da Hrvatska krene u pravom smijeru i da na kraju možemo poboljšati situaciju i standard za svakog građanina Hrvatske. To je moj cilj”, rekao je Orešković za dnevnik.hr.


Komentari