Sedmogodišnja djevojčica spremna za otpuštanje iz bolnice: Do petka ide na kućnu njegu

Screenshot - Google Karte

Troje ozlijeđene djece iz Paga otpuštena su u ponedjeljak iz zadarske bolnice, a najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica koja se liječila u KBC Zagreb, bit će otpuštena do petka, piše 24 sata.

“Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su nakon što ih je otac 28. veljače bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, danas su otpušteni s bolničkog liječenja,” priopćeno je iz ureda ravnatelja zadarske bolnice.

“Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi,” stoji u priopćenju.

“Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka”, rekao je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.

“Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sustav socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu,” priopćilo je Ministarstvo nakon upita o točnosti informaciju koju je u ponedjeljak objavio Radio Zadar da će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe.

“Nakon rasprave zaključili smo da postoje razlozi za razrješenje. Pozvali smo ravnateljicu Vesnu Burčul, no ona se odrekla prava na pisano izjašnjenje te smo donijeli prijedlog odluke da se ona razriješi dužnosti”, rekla je predsjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb Marina Dujmović Vuković, a prenosi Zadarski list.


Komentari