SDP ‘UKRAO FORU’ BANDIĆA: Koriste li Gotovinu kao političku igračku?

Foto: Facebook

Politika se neprestano pokušava očešati o generala Antu Gotovinu, osobito je to znakovito u predizborno vrijeme kada bi njegova potpora mogla biti odlučujuća. Da Gotovina ima ogromne zasluge u stvaranju neovisne i slobodne nam Hrvatske nije nimalo sporno, ali pomalo čudi kako su se pojedini hrvatski političari toga sjetili tek nakon oslobađajuće presude iz Haaga.

Odnedavno Gotovina svako malo po Lijepoj našoj skuplja titule počasnog građanina, a ta povelja dodjeljena mu je u ponedjeljak u SDP-ovom bastionu Koprivnici na prijedlog Mladena Pavkovića. Ne treba čuditi da su se s imenovanjem Gotovine počasnim građaninom složili i SDP-ovci kada se general često viđa u društvu njihova šefa Zorana Milanovića s kojim odlazi na ručkove.

Poveznica između ovog dvojca je ministar Kotromanović, generalov prijatelj iz ratnih dana koji mora da ih je spojio i onda kada su branitelji prosvjedovali ispod Milanovićeva prozora, a on pak na brodici odmarao s generalom. Isti taj general Gotovina viđan je u društvu još nekih SDP – ovih ministara pa se tako družio i s Tihomirom Jakovinom u Slavonskom Brodu u jednom noćnom klubu nakon čega su mnogi zaključili da Gotovina podržava SDP u jeku lokalnih izbora.

Podršku od generala na predsjedničkim izborima izlobirala je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. A premda su u HDZ-u u svoj tim uspješno pridobili generala Markača s Gotovinom im to ne polazi za rukom jer on sam jedne prilike reče da ptica leti sa dva krila i lijevim, i desnim. U tom letu ne pomaže Tomislavu Karamarku previše činjenica da je Gotovina prisan s glavnim tajnikom stranke Milijanom Brkićem kojeg također zna s ratišta. S ratišta ga zato ne poznaje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je nedavno s Gotovinom ispijao kavu, a nedugo potom ovaj je ponio titulu počasnog građanina metropole.

Milan Bandić je još 28. kolovoza popio kavu s toliko traženim Gotovinom. Tim činom gradonačelnik je pokušao osigurati četiri puta po 365 dana u Saboru.

bandic1

No, znakovito je kako su svojevremeno mediji pisali o tajnom druženju generala i Bandića koje je trebalo rezultirati ručkom u gradonačelnikovoj rodnoj Hercegovini, što je general odbio baš kao što nije prihvatio niti njegovu ponudu za političkom aktivnošću.

Mene politika ne zanima, rekao je jedne prigode Ante Gotovina i koliko god mu se razne politike pokušavale nametnuti on je ostao vojnički dosljedan. Jer u konačnici Gotovina to i jeste, dosljedan hrvatski vojnik i ratnik.

>>>>EVO KAKO JE ANTE GOTOVINA PONOVO POSTAO ŽRTVA POLITIKE!

 

 


Komentari