SDP-ovka PROZVALA MARKOTIĆ: ‘Postali ste najočitiji primjer nepotizma i klijentelizma!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović uputila je otvoreno pismo Alemki Markotić i prozvala ju zbog nedostatka samokritike zbog propisivanja mjera kojih se sama ne pridržava. Pozvala ju je na preuzimanje odgovornosti i davanje ostavke.

“Jeste li ikada čuli za termin „farizej“? Čest je u Bibliji, a kako ste u svojim istupima odgovorne osobe za zdravlje nacije u ovoj pandemiji vrlo često naglašavali vlastito vjersko opredjeljenje, trebali ste čuti”, započela je Ahmetović objavu na Facebooku.

Dodala je da je Hrvatska sekularna država i prozvala Markotić zbog korištenja izraza kao što je “bioterorist”, dok se sama ne pridržava mjera.

“Vidite gospođo Markotić, već je i Krist prozreo one koji su u njegovo vrijeme govorili jedno, a činili drugo. Pitam se, što bi Vam Vaš vrhovni autoritet rekao da je kojim slučajem sada tu. Vi ćete vjerojatno reći da on i jeste tu, među nama. Tim gore po Vas. Ali pustimo Krista, kako bi i on sam rekao: “caru carevo, Bogu Božje”. Hrvatska je ipak (još uvijek) sekularna država.

Što biste Vi, gospođo Markotić rekli na činjenicu da drugima propisujete mjere, nazivate ih bioteroristima i stavljate im mete na leđa, a sami se ne pridržavate onoga što propisujete? Imate li trunka samokritike da se priupitate jeste li možda negdje pogriješili? Znate ono: „moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh“? A što biste rekli brojnim našim građanima čiji roditelji čekaju svoj red na, za njih, spasonosno cjepivo? Biste li im rekli da se strpe? Što biste rekli brojnim starim majkama koje mjesecima nisu napuštale male sobičke kako bi se sačuvale od ove bolesti? Hoćete im reći da se Vaša majka cijepila samo zato što ste Vi šefica Infektivne klinike? Je li to, gospođo Markotić, kršćanski?”, upitala je Ahmetović.

Dodala je da Markotić nema ni trunke samokritike te da je očit primjer klijentelizma. Pozvala ju je na davanje ostavke i preuzimanje odgovornosti za svoje postupke.

“Ne, u Vama nema ni trunka samokritike. Umjesto da priznate vlastite propuste, Vi se još bahato svađate s novinarima prozivajući ih da su i oni tražili cijepljenje preko reda. S kojim pravom prozivate druge, gospođo Markotić, kada ste sami učinili težak propust kao osoba koja je trebala biti uzor? Umjesto da budete uzor, postali ste najočitiji primjer nepotizma i klijentelizma. A to su trenutno gospođo Markotić, uz COVID i korupciju, dva najsmrtonosnija virusa u našoj zemlji.
Budući da samokritike nemate, uzdam se u kršćansku krepost poniznosti. Ako toga imalo imate, još danas ćete podnijeti ostavku i prepustiti mjesto nekome drugome tko će osim znanstvene podloge imati i onu moralnu. I ispričati se hrvatskim građanima za sve nekonzistentne i amoralne postupke kojima ste doveli u pitanje zajedničku borbu protiv COVID-a”, zaključila je Ahmetović.


Komentari