SDP-ovac prije odlaska s mjesta načelnika napravio financijsku štetu: ‘Bolje vam je šuteti’

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prije nego što su otišli s pozicija, izgleda da su se malo okoristili. Bar tako kaže novi načelnik Općine Kalnik kod Križevaca za bivšeg načelnika. Novi je načelnik Kruno Đurec, dok je prije njega to bio đef županijskog SDP-a Mladen Kešer.

Do 13. rujna pak direktor Komunalnog poduzeća Kalnik bio je Željko Car (SDP). Podsjetimo, Kešer je u više navrata kažnjen zbog sukoba interesa jer su njegova poduzeća poslovno surađivala s Općinom.

“Dan prije potpisa odluke o opozivu, direktor Komunalnog poduzeća Kalnik odlučio je otuđiti službeno vozilo tvrtke – Renault Kangoo, ispostavom računa i prodajom istog vozila samome sebi za 5000 kuna. Sve to bez poštovanja procedure, upita ili informiranja Skupštine i Nadzornog odbora tvrtke u javnom vlasništvu.

Ne, tu nije kraj, jer je istog jutra super povoljno opskrbio bivšeg načelnika Općine Kalnik i njegovu tvrtku sa 2258 kg armaturne mreže (Q503) po samo 4,76 kuna za kilogram. Mrežu je nabavilo Komunalno poduzeće još 12. svibnja lani po istoj toj cijeni.

No, svi dobro znamo da je cijena željeza danas, 15 mjeseci kasnije, gotovo duplo veća. Sami si izračunajte financijsku štetu učinjenu Komunalnom poduzeću Kalnik koje je preko noći ostalo bez osnovnog sredstva za rad i opreme”, napisao je na Facebooku mladi načelnik.

Promptno mu je na to odgovorio SDP-ovac Željko Car.

“Kruno piši o šteti koju si ti svojim jednostranim raskidom ugovora od 3.500.000 kuna nanesel Komunalnom poduzeću i nemoj dalje jer ću te za slične stvari tužit. A ako misliš da kangu vredi više, daj ga proceniti i ja ću razliku platiti. Da si podmiril račune, ne bi moral osnovna sredstva prodavat čijom je prodajom momentalno podmiren vjerovnik.

A željezo ti ionako ne treba jer nećeš graditi tržnicu. Sve u svemu, najveće ste štetočine koje su mogle zadesiti općinu Kalnik. No, ničija nije gorjela do zore.

Piši o 7 cesta koje je Komunalno trebalo napraviti za 450.000 kuna, a sad će za to mještani dobiti jednu, i to baš onu koja vodi do vijećnikove kleti… Najte vraga za rep vleči. Bolje vam je šuteti”, napisao je Car.


Komentari