SDP-ovac luksuznu vilu nije upisao u imovinsku karticu: ‘Samo izgleda dovršeno, nismo se još uselili’

Screenshot

U naselju Donja Reka pored Jastrebarskog na brežuljku se smjestila moderna vila SDP-ova gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela. Ipak, luksuzna vila gradonačelnik ne nalazi se u njegovoj imovinskoj kartici, a ni u zemljišnim knjigama i katastru. Naime, Novesel se opravdava kako vila još uvijek nije dovršena te da je zbog navedenog još uvijek upisana oranica od 3140 kvadrata, doznaje 24 sata.

Ipak, nemoguće je ne primijetiti kako objekt izgleda poprilično završeno.

“U imovinsku karticu se treba upisati kuća i koja nema još uporabnu dozvolu ako je podobna za život. Ali mi unutra još ne živimo, tek prije mjesec dana je dovedena voda, nema niti pipa, WC-a, stubišta. Izgleda izvana dovršeno zato što je montažna kuća koja se brzo podigne, ali daleko je još od dovršetka za život. Nadam se da ćemo tehnički pregled i uporabnu dobiti na jesen, a useliti se do Božića. Nemam što skrivati, tada ću sve upisati u imovinsku i u zemljišne knjige”, opravdava se Novosel.

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izdalo je uputu da se novoizgrađene nekretnine trebaju upisati u imovinsku karticu kada postanu podobne za život, pa čak i ako nemaju još sve dozvole i nisu upisane u katastar i gruntovnicu. Ipak, Novosel tvrdi da to s njegovom kućom nije slučaj, te da je riječ o montažnoj kući koja izvana izgleda dovršeno, a zapravo ima još puno posla.

Gradonačelnik je potvrdio i da će nova kuća koštati i više od kredita kojeg je digao, dakle iznad  150.000 eura. Sama izgradnja i opremanje koštat će barem 210.000 eura, a Novosel tvrdi da kad sve bude gotovo, vilu će upisati u imovinsku karticu.

Zanimljivo, do kuće vodi novi asfalt koji je napravio Grad Jastrebarsko, a Novosel i za to ima objašnjenje.

“Izgradili smo više od 43 kilometra nove kanalizacije u 10-ak naselja i svagdje je rađeno isto, nakon kanalizacije je napravljen i novi asfalt. Tako je bilo i s Donjom Rekom”, pravda se.


Komentari