SDP OBJAVIO IZBORNI PROGRAM: Niži PDV, povećanje minimalca i 5000 kuna za novorođeno djete

Facebook

SDP je na službenoj stranici hrvatskaraste.org objavio svoj izborni program.

Program se sastoji od osam točaka na 32 stranice. Koalicija će u idućem mandatu posebnu pozornost posvetiti unapređenju konkurentnosti i povećanju poljoprivredne proizvodnje. Planiraju i smanjenje parafiskalnih nameta gospodarstvu za dodatnih 300 milijuna kuna, ali i smanjenje stope PDV-a za košaricu izabranih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Naglasili su i kako će značajna EU i nacionalna sredstva uložiti u projekte navodnjavanja, te u ribarstvo.

Cilj im je u iduće četiri godine osigurati ulaganja u industriju vrijedne najmanje 30 milijardi kuna. Obećali su i povećanje minimalne plaće i promjene u pronatalitetnoj politici. Pravo na roditeljsku naknadu namjeravaju produljiti za dva mjeseca i do iznosa od 5000 kuna.

Točke programa:

Ubrzanje gospodarskog rasta, jačanje konkurentnosti i poboljšanje poslovne klime
Bolji standard i veća socijalna sigurnost
Poboljšanje učinkovitosti javnog sektora
Obrazovanje za 21. stoljeće
Suvremena infrastruktura za novi gospodarski rast i bolji standard građana
Očuvanje okoliša i održivi razvoj
Regionalni razvoj i decentralizacija
Napredno i sigurno društvo

Rekli su kako će ako dobiju izbore povećati broj javnih usluga putem sustava e-Građani i e- Poslovanje, te tvrde kako će nastaviti sa sanacijama bolnica. Osigurati će bolju prometnu i energetsku infrastrukturu, kurikularnu reformu, bolju primjenu ‘Garancije za mlade’, POS programe i zaštitu ljudskih i manjinskih prava.


Komentari