SARNAVKU SU RAZLJUTILI: ‘Tužba protiv Veljače je potpuno nepotrebna. Htjela je nešto učiniti i onda je pola javnosti osuđuje’

Izvor: PXL

Dugogodišnja aktivistica za ljudska prava Sanja Sarnavka u Novom Danu N1 televizije govorila je o velikoj tragediji u Novoj Gradišci, socijalnim radnicima kao i o kaznenoj prijavi koja je podnesena protiv kolumnistice Jelene Veljače i glumice Nataše Medančić.

Podsjetimo, socijalni radnici su pokrenuli inicijativu te prikupili čak 169 potpisa za prijavu Veljače i Medančić zbog širenja mržnje i poticanja na nasilje.

“Ova tužba mi se čini kao još jedan kamenčić u tužnom mozaiku socijalne zaštite i cijelog tog sustava, kao potpuno nepotrebna i sasvim loša poruka jer je i u našoj javnosti bilo toliko negativnih reakcija na voditeljicu inicijative i toliko govora mržnje koji je meni apsolutno neshvatljiv. Jelena Veljača se prvi dan ispričala. Ljudi su bili u šoku i na koga će prvo nasrnuti nego na one za koje misle da su dogovorni”, kaže Sarnavka.

Aktivistica ističe da su zapravo izjave ravnatelja Centra za socijalnu skrb izazvale burne reakcije te joj je nevjerojatno da se nitko nije na to osvrnuo. Dodaje i da je problem što se o problemima u sustavu socijalne skrbi kao i radu centara ne raspravlja osim kad se dogodi neka strašna tragedija. Smatra i da jako malo suradnje postoji u javnosti.

Osvrnula se i na slučaj malene Nikoll.

“Nešto ne štima. Kako je jedan osuđeni nasilnik mogao dobiti dijete samo zato što se vjenčao? Očito da procjena nije napravljena kako valja i mogu dati stručno mišljenje da nije bilo propusta, ali mislim da zdrav razum govori da je bilo problema”, kaže Sarnavka.

Tvrdi i da sustav ima problema, te je nemoguće da se u ovom slučaju ne može utvrditi nikakva odgovornost. Smatra i da je inicijativa “Spasi me” spontano reagirala te da ih Komora nije htjela uključiti u priču.

“U normalnom svijetu činilo bi mi se da je prekrasno da se jedna poznata javna osoba osjetila pogođenom jer je i sama majka i htjela je nešto učiniti da se situacija promijeni i onda je pola javnosti osuđuje i idu laži da su osnovale udrugu i dobivaju novac”, zaključuje Sarnavka.


Komentari