Sarnavka ga naziva debilom, Milanović kaže da ga boli uho za Hollywood i da ga je divljački napala ‘sitna hrvatska falanga’

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović na svom je Facebook profilu prokomentirao žrtve uznemiravanja i nasilja, o čemu piše već danima. On je, naime, ušao u raspravu s aktivisticama za ženska prava i pravobraniteljicom, a njihovom prepucavanju ne nazire se kraj.

“Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste. Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa. Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno”, piše pa dodaje:

“Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica”, napisao je u zadnjoj Facebook objavi u utorak navečer. Zaključio je post smajlićima koji plaču od smijeha.

“Nevjerojatan je njegov ton. Stalno proziva Daliju Orešković što je kao odvjetnica kratko radila za JANAF, a on je kao predsjednik RH u Kovačevićevom klubu pio i jeo”, rekla je ranije u utorak Sanja Sarnavka, koja je Milanoviću odgovorila rječnikom koji možda i najbolje razumije, nazivajući ga “debilom”.

“Moram reći i da me zgrozilo kad sam vidjela koliko lajkova imaju Milanovićeve sumanute izjave. On očito ima publiku za to. Imamo debile koji misle da B.a.b.e sišu proračun pomažući ženama žrtva nasilja, a najveći korisnik proračuna tu je zapravo Milanović, koji kao predsjednik nije ništa uradio i ponaša se kao debil”, kaže Sarnavka za Index.

Komentari