SAMOPOPISATI SE MOŽETE I DANAS! Zbog kvarova produljen rok, sada je jasno i što s popisivačima bez covid potvrde

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na konferenciji za medije Državnog zavoda za statistiku (DZS) u povodu završetka prve faze digitalnog popisivanja i početka druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021., Lidija Brković, glavna ravnateljica DZS-a otkriva kako je rok za samopopisivanje produžen danas do ponoći. Naime, riječ je o produljenju zbog kvarova s kojima su se građani susreli u nedjelju kada se aplikacija rušila.

Brković navodi kako je do sada popisano više od 1,4 milijuna građana dok će ostale popisati popisivači koji danas izlaze na teren. Riječ je o njih 8 tisuća, a oni koji nemaju COVID digitalnu potvrdu testirani su brzim antigenskim testovima, dodala je.

Damir Plesac, glavni koordinator za popis stanovništva, kućanstava i stanova ističe kako su u desetak dana obišli sve županije te da su spremni za izlazak na teren i popisivanje, a zaključio je i kako će građani koji su se samostalno popisali, a žele promijeniti neke svoje odgovore, isto moći učiniti u trenutku kad popisivač dođe na vrata preuzeti kod.


Komentari