SAMO JEDNA TVRTKA JE MOGLA ZADOVOLJITI UVJETE NATJEČAJA: Bivši direktor Hrvatske lutrije priznao namještanje poslova

Hrvatska lutrija

Za aferu namještanja unosnih poslova Hrvatskoj lutriji (HL) i tvrtci Fleksbit, bivši direktor HL-a Željko Fadljević priznao je krivnju, javlja Telegram.

Fadljević je bio zadržan u pritvoru u Remetincu zbog procjene kako bi pokušao utjecati na svjedoke, ali s obzirom da je priznao krivnju za sve optužbe, pušten je da se brani sa slobode.

U svom priznanju Fadljević je otkrio kako je za namještanje poslova imao dogovor s poduzetnikom Goranom Puklinom, suprugom uhićene bivše tužiteljice Mirele Alerić Puklin i Tomislavom Gligorom, direktorom Flekbita. Kao direktor logističkog sektora Hrvatske lutrije, Fadljević je kreirao natječaje za IT usluge, dok propisani uvjeti jasno pogoduju Fleksbitu.

Nije sudjelovao u podjeli novca?

Telegram je iz svojih izvora doznao da Fadljević, unatoč priznanju kako je Fleksbitu omogućio poslove, ističe kako nije sudjelovao u podjeli novca. USKOK je na početku istrage tvrdio da su i Puklin i Fadljević bili tajni članovi tvrtke Fleksbit te dijelili zaradu s Gligorom.

Sumnjivi poslovi su počeli u proljeće 2018. Nakon što je te godine Fleksbit imao prihod od četiri milijuna kuna, 2019. su se popeli na 15.7 milijuna, a u 2020. na 22 milijuna kuna prihoda.

Istražitelji iz poslovanja Hrvatske lutrije sa Fleksibitu sve skupa spornim drže poslove vrijedne oko 8,3 milijuna kuna.

 

 

 

 


Komentari