S NJENIM TIJELOM LEŽAO JE DANIMA! Završena obdukcija starice, poznati su novi detalji

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Mrtvo tijelo 91-godišnje žene nedavno je pronađeno u jednom splitskom stanu. Bizarno, njen šest godina mlađi suprug boravio je u stanu s njom, a policija ga je pronašla živog, u teškom stanju pa je hitno prevezen u splitski KBC.

Susjedi su pozvali pomoć nakon što par nisu vidjeli danima, a ni na zvonjavu i pozive nitko se nije javljao. Uz to, zgradom se širio nesnosan smrad pa su na teren pozvani i policajci i vatrogasci.

Ovi potonji provalili su u stan i zatekli tužan prizorm mrtva staricu ležala je na podu, dok je pored nje u teškom stanju ležao njezin suprug, javlja Slobodna Dalmacija.

Tijelo preminule žene odvezeno je na patologiju splitske bolnice, gdje je jučer obavljena obdukcija kojom su na tijelu uočene uznapredovale truležne promjene, što znači da je bila mrtva najmanje dva do tri dana. Daljnja obdukcija trebala bi ustanoviti točan uzrok smrti, no ne psotoji sumnja u nasilnu smrt.

“Dobro sam poznavao oboje supružnika, naših susjeda i često ih posjećivao, baš kao i njihov nećak. Iako u poznim godinama, oboje su bili vrlo pokretni, išli su u trgovinu, na misu, brinuli su se sami o sebi te odbijali svaku pomoć sa strane. Njihov nećak me nekoliko puta kontaktirao tražeći savjet što da radi s njima jer su odbijali smještaj u starački dom, usluge dostave hrane i slično. Oboje su bili jako tvrdoglavi”, rekao je Srđan Treursić, predstavnik stanara.

“Tjedan prije njezine smrti, žena je bila u bolnici tri dana, jer je bila ozbiljno bolesna. Vratili su je kući, liječnica ju je redovito zvala, a prethodno i dolazila u kućne posjete. Kako se par dana nitko nije javljao na telefon, liječnica je to prijavila policiji”, nastavlja.

“Njihova rodbina je uključena u cijelu situaciju, tako da nije točno da su ti ljudi bili prepušteni sami sebi. Oboje su bili dosta tvrdoglavi i povučeni u svoj svijet, a mogu samo pretpostaviti da je starac bio shrvan kada mu je umrla supruga, te je svoj život prepustio slučaju. Srećom, živ je”, zaključuje predstavnik stanara.

Vozač se zabio u rasvjetni stup: Ozljede su mu po život opasne!


Komentari