Rodni grad majke ubijenih mališana tuguje: ‘Roditelji su joj divni ljudi. Bože daj im snage da izdrže’

Foto: Pixabay

U samo jednom trenutku Harald Kapitz uskratio je troje djece da ponovno osjete majčin zagrljaj, ali i zagrljaj bake, djeda i ujaka u Neumu.

U rodnom gradu majke, nedjelja je bila tako tiha i mirna. Tek je poneki čovjek prošao ulicama Neuma. Grad se zatvorio i tuguje, suosjeća s obitelji ubijenih mališana. Glazba je utihnula i u neumskim kafićima. Tuga je u ožalošćenoj obitelji, ali i gradu, piše Slobodna Dalmacija.

“A što ću vam reći. Povazdan plačem. Otkad sam čula da su djeca ubijena, niti jedem niti pijem. Koliko čovjek može poludjeti da ubija vlastitu djecu”, rekla je jedna gospođa iz Neuma.

“Jutros sam bila u crkvi, molila sam za tu jadnu djecu. I za njihovu majku, da joj Bog dadne snage da izdrži ovu bol”, rekla je druga gospođa.

Djed ubijene djece je vlasnik prestižnog hotela u Neumu.

“Neum vam je mali grad, šta nas ovdje ima. Svatko svakoga poznaje. Ma vidjela sam ljetos djecu. Kako su bila krasna, lijepo odgojena, poslušna. Baki i djedu bili su velika radost. A vidite danas kolika je tuga opasala tu obitelj”, rekla je mještanka iz neumskog naselja Serdup.

Neslužbeno se doznaje i da će ispraćaj djece biti u Neumu.

“Pa gdje će ih pokopati nego ovdje. Što ih više veže za Zagreb, a Neum su toliko voljeli”, rekla je jedna susjeda.

“Majku sam im poznavala dok je bila srednjoškolka. Kasnije je otišla u Zagreb studirati, završila je ekonomiju i radila je u turizmu. Čula sam da se udala za nekog Austrijanca i sad ova tragedija. A roditelji su joj divni ljudi. Daj im, Bože, snage da izdrže”, dodala je susjeda.


Komentari