’Roditelji, učitelji i učenici su u šoku’: Sindikat učitelja nezadovoljan prelaskom na online nastavu, prozvali premijera

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Imamo otvorene kafiće, povećan promet za vrijeme blagdana, djeca i učenici se druže na otvorenom, sve je otvoreno osim škola, to nema logike ni smisla”, rekla je to Ana Tuškan iz Sindikata učitelja prilikom gostovanja u Dnevniku N1 gdje se osvrnula na posljednje informacije o održavanju nastave poslije jesenskih praznika. Naime, svi školarci u četvrtak i petak trebali bi biti na online nastavi.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako je sve dogovoreno sa stožerom te kako se već dugo delegira sa županijskim stožerima koji su ovlašteni donositi odluke primjerene za njih.

“Pošto vidimo da svugdje rastu brojke, Fuchs se čuo sa svima, dogovoreno je da to bude u cijeloj Hrvatskoj”, zaključio je, no Tuškan nije uvjerena. Ona govori kako nepostojanje strategije unaprijed dovodi do nezadovoljstva, neizvjesnosti. “Premijer ne može reći da već dugo nije delegirano županijama, to nije točno. U zadnjih tjedan dana smo imali upite i upute zaposlenika što ako su kontakt, a jučer smo dobili sasvim druge upute. Neograniziranost, kaos”, zaključuje.

Ističe i kako je odluka došla nenadano. “I roditelji i zaposlenici i mnogi učenici su u šoku”, istaknula je pa zaključila: “Pošto se vidi uloga ravnatelja koji mora procijeniti situaciju u svakoj učionici, bilo bi dobro prestati s politikanstvom, donositi odluke prema situacijama u pojedinim školama – u nekima nemaju uopće zaraze.”

Komentari