Roditelji i sportaši bijesni zbog mjera, peticiju potpisalo 20.000 osoba: ‘Omogućite sportske aktivnosti što prije’

www.sportskiobjekti.hr

Roditelji sportaša nisu zadovoljni novim mjerama pa su pokrenuli peticiju kojom se od nadležnih ministarstava u Hrvatskoj traži da se u što kraćem roku omoguće sportske aktivnosti “prema preporukama hrvatskih i svjetskih zdravstvenih i sportskih stručnjaka” i uz pridržavanje mjera.

Peticiju je do nedjelje navečer potpisalo čak 20.000 osoba.

Tekst peticije prenosimo u cijelosti:

“Mi roditelji i obitelji sportaša i svi građani Republike Hrvatske koji smo svjesni važnosti kontinuiranog bavljenja sportom, pogotovo u ovom teškom periodu korone, podržavamo zahtjeve i prijedloge sportskih saveza, sportskih klubova te zdravstvenih i sportskih stručnjaka da se našoj djeci i svim sportašima omogući daljnje bavljenje sportom.

Tražimo od relevantnih ministarstava Republike Hrvatske – Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva te Ministarstva turizma i sporta da u što kraćem roku donesu odluku o nastavku sportskih aktivnosti prema preporukama hrvatskih i svjetskih zdravstvenih i sportskih stručnjaka i uz pridržavanje epidemioloških mjera. Omogućavanjem vrijednim i zdravim sportašima da nastave sa svojim kontinuiranim sportskim aktivnostima, omogućavate sportašima, njihovim obiteljima te cijelom našem društvu da održavamo veću razinu zdravlja te otpornosti na koronu.

Nadamo se da ste toga svjesni te da od vas možemo očekivati adekvatnu i brzu reakciju. Hvala vam!

Roditelji i obitelji sportaša i svi građani Republike Hrvatske svjesni važnosti kontinuiranog bavljenja sportom.”

 

 

Komentari

loading...