REZULTATI ANKETE: Tko je najpopularniji, a tko najveći negativac? Tijesna borba vodi se između Milanovića i Plenkovića

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do lokalnih izbora dijeli nas svega tjedan dana, a napetost raste iz dana u dan. Provode se i brojne ankete kako bi se ispitali stavovi birača, a u RTL-u Danas predstavljeni su rezultati Crodemoskopa kojim se istražuje rejting hrvatskih političara i stranaka.

HDZ uvjerljivo najpopularniji

Vodeća stranka HDZ i dalje je najpopularnija među biračima, sa podrškom od 26,7 posto građana. U usporedbi s prošlim mjesecom popularnost im je ostala identična kada su imali podršku veću za 0,1 posto.

Slijedi SDP kojeg podržava 19,6 posto birača. Treće mjesto zauzela je pripada platforma Možemo!, a nakon nje slijedi Domovinski pokret s podrškom od  8,2 posto. Peto mjesto zauzeo je Most sa 7,1 posto.

Nitko je najpopularniji političar

Kad je riječ o političarima, predsjednik RH Zoran Milanović je s 21 posto podrške zauzima prvo mjesto, odnosno drugo jer je najpopularniji Nitko s 21,6 posto. Nakon njega slijedi premijer Andrej Plenković koji ima 17 posto. Treći je čelnik platforme Možemo! Tomislav Tomašević je treći s 4,3 posto podrške. Predsjednik SDP-a  Peđa Grbin nalazi se na četvrtom mjestu sa 3,8 posto, a zatim Zdravko Marić s 2,8 posto i Miroslav Škoro s 2,6 posto.

Plenković najveći negativac

Premijer Andrej Plenković uvjerljivo zauzima vodeće mjesto najvećeg negativca hrvatske politike sa 26,2 posto glasova ispitanih. Nakon njega slijedi Milanović sa 16,1 posto, dok je Milorad Pupovac treći s 4,9 posto.

Od političkih institucija najbolje je prošao Ured predsjednika

Ocijenjen je i rad političkih institucija, a najbolje kotira Ured predsjednika s prosjekom od 3,05. Vlada i Sabor dobili su mršave dvojke, točnije Vlada je dobila ocjenu 2,36, a Sabor  –2,19. Prema rezultatima ankete, 67,1 posto građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru, a 20 posto vjeruje da ipak idemo u dobrom smjeru.


Komentari