REVOLUCIJA SVE BLIŽA: Za tjedan dana moći ćete po marihuanu u ljekarne, evo i kako!

Facebook / Ilustracija

Prve doze medicinske marihuane bit će dostupne u ljekarnama u travnju. 

Iako do medicinske marihuane pacijenti mogu i sada, razlika je u tome što će način nabave biti daleko lakši od dosadašnjeg. Naime, hrvatski su pacijenti do sada mogli nabaviti medicinsku marihuanu putem interventnog uvoza, a lijek su tako više čekali i platiti.

Kako je Imunološki zavod u završnoj fazi pregovora s kanadskim dobavljačima medicinskog kanabisa, očekuje se da bi on mogao u ljekarnama, bez prethodnog naručivanja iz inozemstva, mogao biti dostupan već početkom travnja. 

Cijena lijeka manja nego u inozemstvu

Imunološkom zavodu još nedostaje nabaviti uvoznu dozvolu. Nakon toga će medicinska marihuana, u obliku žalatinoznih kapsula od ulja kanabisa, koje sadrže THC, dronabinol ili nabilon, biti dostupni svim pacijentima kojima je pripisana jeftinija i bez dugog čekanja.

Inače, u Hrvatskoj medicinsku marihuanu mogu pripisati doktori, pedijatri, ginekolozi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, prema preporuci specijalista neurologije, internističke onkologije, onkologije i radioterapije, infektologije, te neuropedijatrije. Recept za svaku dozu lijeka je jednokratan, što znači da će pacijenti svakog mjeseca od svoga liječnika morati tražiti novi recept. Cijena mjesečne doze ovog lijeka procjenjuje se na 1.500 kuna, piše Net.hr. 

>>>LEGALIZIRANA MARIHUANA u medicinske svrhe


Komentari