REKORDAN IZNOS: Evo što Pevex planira zadržavanjem dobiti iz 2021. godine, imaju i novog revizora

Foto: Pevex

Dvotrećinska većina glavne skupštine Pevexa, prihvatila je prijedlog Uprave i nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2021. godine.

Ukupna neto dobit bila je rekordna za tu tvrtku i iznosila 287.948.760,52 kuna, a zadržat će se u formi planiranog investicijskog ciklusa i aktualnih tržišnih okolnosti.

“Pevex je u prethodnoj godini smanjio kreditnu izloženost i iznos izdanih jamstava, a
EBITDA je iznosila 430 milijuna kuna. Takva natprosječna razina poslovanja
potvrđena je i za 2021. godinu bonitetnim certifikatom AAA, što je četvrta godina za
redom”, navode iz Pevexa.

Dodaju kako se njihov najveći godišnji uspjeh do sada očitava i u porastima ukupnih
prihoda tvrtke. Prošle su godine porasli na 2.516 milijarde kuna, s rastom od 11% u usporedbi s 2020. godinom, a neto dobit se povećala za 44%.

Krešimir Bubalo, tijekom Glavne skupštine naveo je kako je sjajno poslovanje odraz zadovoljstva i povjerenja kupaca, a Pevex trenutno drži 20% tržišnog udjela.

Također su 2021. godine otvorili novi prodajni centar u Križevcima, rekonstruirali postojeći u Kukuljanovu i kupili prodajni centar u Virovitici. Trenutno imaju 27 prodajnih centara, a njih 12 je u vlasništvu tvrtke. Uz 2100 zaposlenika, imaju i 440 dioničara, a raste im i web prodaja.

“Glavna skupština Pevexa razmotrila je godišnja financijska izvješća za 2021. godinu utvrđena od Uprave i Nadzornog odbora te dala razrješnice članovima Uprave
i članovima Nadzornog odbora za prethodnu poslovnu godinu. Također, imenovan je
revizor za poslovnu 2022. godinu, tvrtka BDO Croatia d.o.o”, objavio je Pevex.

Dodaju i kako planiraju urediti prodajne centre, te uvesti solarne elektrane na sve centre u vlasništvu tvrtke.

“Zadržavanje dobiti olakšava ostvarenje ciljeva tvrtke u idućem investicijskom ciklusu
putem planiranog organskog i anorganskog rasta. U tijeku je uređenje prodajnih
centara u Šibeniku i Osijeku, završna faza rekonstrukcije građevine u Kukuljanovu te okončanje projektne dokumentacije za izgradnju novog logističko-distributivnog centra i
rekonstrukciju prodajnog centra u Virovitici. Primanja zaposlenika od 2016. godine pa do konca 2021. godine povećana su za 47% te su planirana i daljnja povećanja sukladno ostvarenju poslovnih planova”, zaključuju iz Pevexa.

Komentari