REAKCIJE DORH-a NA SLUČAJ LALOVAC: ‘Nadležno državno odvjetništvo je poduzelo i poduzima potrebne radnje’

FOTO: RTL

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) reagiralo je na jučerašnje izjave Tončike Anastasije Lalovac.

Tončika Anastasia, bivša supruga SDP-ovog Borisa Lalovca i nekadašnjeg ministra, iznijela je ozbiljne optužbe na njegov račun u emisiji Bujica.

Naime, pred kamerama je kazala da ju je Boris Lalovac fizički zlostavljao, a zbog obiteljskog ga je nasilja u rujnu 2016., nekoliko dana nakon održavanja Parlamentarnih izbora, prijavila policiji.

Na njezine je izjave i optužbe reagiralo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske.

Objavili su priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na više novinarskih upita zaprimljenih u nekoliko državnih odvjetništava vezano za istup T. A. L. u jednoj televizijskoj emisiji i navode vezane za sumnju u počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece odnosno kaznenih djela iz glave XVIII. Kaznenog zakona, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odgovara kako je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena obavijest nadležne policijske uprave o zaprimljenoj kaznenoj prijavi i radnjama koje je policija poduzela po toj prijavi. 

Radi daljnje provjere vjerodostojnosti navoda iz kaznene prijave, nadležno državno odvjetništvo je, kao i u svakom takvom slučaju, poduzelo i poduzima daljnje potrebne radnje iz svoje nadležnosti radi donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke. O pojedinostima postupanja, radnjama i sadržaju nadležno općinsko državno odvjetništvo ne može davati više informacija imajući u vidu zakonske odredbe o tajnosti u predmetima kaznenopravne zaštite djece i tajnost ove faze postupanja”, stoji u priopćenju DORH-a.

>>>LALOVAC REAGIRAO NA OPTUŽBE: ‘Navodi moje supruge su potpuna neistina, najviše trpi naš maloljetni sin’

>>>OGLASILA SE I STRANKA SDP: Najoštrije osuđuju nasilje nad ženama, pozivaju nadležne da istraže slučaj

>>>OGLASIO SE LALOVAC: ‘Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem’ (VIDEO)


Komentari