Razočaranje za sve koji su vikend htjeli provesti vani: Hrvatsku očekuje jako zahladnjenje

FOTO: Pixabay

Ulazimo u vikend koji nam sa sobom donosi velike vremenske promjene, najavljuje N1.

Subota će biti kišovitija i pljuskovitija, lokalno obilnije, a Jadranu prijete i oluje. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, osobito na jugu Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu i do 15, a najviša dnevna većinom između 13 i 17, u Slavoniji i do 20 °C.

U nedjelju će vjetar promijeniti smjer, i zapuhat će sjeverac i sjeveroistočnjak, zbog čega će osjetno zahladnjeti. Iako će veći dio vikenda padati kiša  pljuskovi, uz koje će često i grmjeti, kišne kapi će u nedjelju postupno prelaziti u snijeg u gorskim predjelima.

Novi snježni centimetri izgledni su tako na Zavižanu, Platku, Učkoj, a moguć je i u unutrašnjosti Dalmacije i nižim predjelima Gorskog kotara i Like.

Put kroz Gorski kotar i Liku najbolje ne planirajte u danima vikenda, kad će prometnu situaciju iznimno otežavati i olujna bura.

Dojam će biti pravi zimski, temperature neobično niske za početak svibnja, osobito one jutarnje, i ispod nule u gorju, zbog čega je izgledan i mraz, stoga na vrijeme osigurajte zaštitu za biljke.


Komentari