RAZMISLITE GDJE ĆETE NA LJETOVANJE: U ovim gradovima čeka vas neugodno iznenađenje

hr.wikipedia.org

Pomalo ružnoj navici koju ljudi njeguju već godinama uskoro bi se moglo stati na kraj.

Mnogi od nas navikli su ostavljati ručnike na plaži kako bi sačuvali najbolje mjesto, no, upravo s tim problemom muku muče mnogi gradovi na moru. Najveći problem predstavljaju oni koji ostavljaju ručnike na plažama i preko noći, a sada su gradske vlasti pojedinih gradova odlučile tome stati na kraj.

Dio njih, kao na primjer općina Tisno, već je donio tu odluku, a sada je isto odlučila učiniti u Makarska koja će uvesti zabranu rezerviranja mjesta na plažama. U prijedlogu odluke stoji kako na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno tijekom noći ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Sve takve stvari zatečene, odnosno ostavljene na plaži smatrat će se napuštenima i bit će uklonjene. Takvo ostavljanje ručnika na makarskim plažama kako bi se sačuvalo mjesto za poslijepodnevno ili sutrašnje kupanje postalo je dio uobičajnog ljetnog folklora u gradu pod Biokovom, ali i u brojnim drugim mjestima na jadranskoj obali, prenosi Dalmacija News.

Osim u Makarskoj i Tisnom, isto se pravilo provodi i u vodičkim naseljima Srima i Lovetovo, a nije isključivo kako će se ova praksa proširiti i u ostalim mjestima diljem naše obale.


Komentari