MILANOVIĆ I DALJE NA UDARU! Škoro poručio: ‘Besposlen pop jariće krsti’, Sarnavka: ‘Već tri godine nisam u Babama’

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Reakcije na vokabular predsjednika Zorana Milanovića ne prestaju, a nazivanje saborskih zastupnica Dalije Orešković i Marijene Puljak “samodopadnim narikačama” komentirali su i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, nekadašnja predsjednica udruge Babe Sanja Sarnavka te zastupnica Rada Borić.

“Zoran Milanović k’o Zoran Milanović. Tražili ste, dobili ste. Svakom loncu poklopac. Besposlen pop jariće krsti. Ono što je meni indikativno, a ljudi malo spominju, je činjenica da su i Milanović i ministri dečki iz Slovenske 9. Nitko ne spominje više bit. Netko je tamo nosio novac u predsjedničkoj kampanji. Događa se vješto razvodnjavanje priče”, poručio je Škoro na svom Facebook profilu.

Naime, Milanović je nakon prvih prozivki zbog omalovažavanja zastupnica, jasnu poruku uputio i članicama udruge Babe.

“Moja poruka gospođama iz udruge Babe je da im je naziv neukusan i samodopan i bilo bi im dobro da promjene osobu koja ih zastupa 10 godina”, rekao je predsjednik aludirajući na Sarnavku koja već tri godine nije članica udruge.

“Molim obožavatelje osobe koja je trenutno na poziciji predsjednika da ga obavijeste kako već tri godine nisam u Babama i s njima od tog dana ne komuniciram. Kako smo mi jadna zemlja s ljudima koji nisu dorasli ulogama koje preuzimaju jer nemaju uopće sposobnost autorefleksije i sagledavanju svojih kapaciteta”, napisala je Sarnavka na Facebooku.

Borić je poručila da Klub zeleno-lijevog bloka osuđuje predstavnika.

“Često u javnom prostoru nailazimo na ponižavanje zastupnica i stereotipiziranje njihovih uloga, što je za svaku osudu. Bez obzira na političku pripadnost zastupnica koje se vrijeđa ili naše (ne)slaganje s njihovim političkim radom i potezima, poručujemo no pasaran svima koji ne znaju uputiti argumentiranu kritiku nego je svode na osobne i rodne uvrede”, objavila je Borić na Facebooku.

Pravobraniteljica i GONG o Milanovićevim izjavama: ‘To je primitivno, seksističko i patronizirajuće etiketiranje’


Komentari