Raspravljat će se o gorućim temama u interesu mladih! Od sutra kreće nacionalna konferencija, evo kako ju možete pratiti

Foto: Pexels

U organizaciji Mreže za aktivaciju mladih odnosno Udruge ZAMISLI i konzorcija 15 udruga, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Ekonomskog instituta u Zagrebu, od četvrtka, 25.11. do subote, 27. studenog održat će se Nacionalna konferencija: „Mladi – generacija koja dolazi!“ u Centru za mlade Bunker, Ulica Savke Dabčević Kučar 8 u Samoboru.

Kroz 3 dana, kroz 8 panela i debatu te više od 50 govornika, udruge, akademska zajednica, predstavnici lokalne samouprave i donositelji odluka na nacionalnoj konferenciji raspravljat će o temama važnima za mlade kako bi ukazali na nužnost poboljšanja njihova statusa u Hrvatskoj i važnosti njihove aktivacije. Kroz panele, debate i sajam dobrih praksi pokrit će se ključne teme od interesa mladih poput načina uključivanja mladih u procese odlučivanja, stambene ovisnosti odnosno rješenja stambenog pitanja, građanskih i socijalnih kompetencija koje utječu na aktivaciju mladih i vezane teme građanskog odgoja, dostupnosti pouzdanih informacija mladima ali i položaja organizacija civilnog društva koja rade s mladima ili za mlade te drugim temama.

Konferenciju će otvoriti Cillian Lohan, potpredsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) pri EU, Marko Pavić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Petar Burić, zamjenik gradonačelnika Grada Samobora, Katarina Ivanković Knežević, direktorica za socijalna pitanja Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije, Danko Relić, predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva i član EGSO-a, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za programe Europske unije Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Jelena Vojvoda, ravnateljica PUO Samobor i Svjetlana Marijon, voditeljica projekta i članica Europskog gospodarskog Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

U manje od deset dana na konferenciju se prijavilo više od 130 mladih koji će na konferenciji sudjelovati tijekom tri dana, osoba koje rade s mladima, udruga koje rade s mladima i donositelja odluka iz cijele Hrvatske te su registracije za sudjelovanje brzo zatvorene, no svi zainteresirani konferenciju će moći pratiti putem Zooma i live streama na Facebooku projekta.

Komentari