PUTNA PROGNOZA ZA HRVATSKU: Pogledajte koje su ceste zatvorene

www.winnipegsun.com

Provjerite kakvo je stanje na cestama diljem Hrvatske.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
državna cesta (DC54) Maslenica-Zaton Obrovački,
Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica.
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetra usporava promet i na dionicama auotceste A1 između čvorova Bisko i Karamatići i na A10 Čarapine-Ploče.

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

DC42 u mjestu Poljanak,
DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo,
ŽC5203 Sučević-Brotnja,
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.
Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 58. km, u smjeru Rijeke/Splita treba voziti oprezno.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Lici i Gorskom kotaru. Snijeg pada u mjestimice u Slavoniji. U većem dijelu unutrašnjosti upozoravamo na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Veliki Gložac (od 11.+ 400 do 09.+500 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno zbog radova.

Zbog vode na kolniku zatvorena je županijska cesta ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC3195 kod mjesta Gračanica Šišinečka.
Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak,a danas od 12 sati pa do završetka radova bit će zatvoren pretjecajni trak između čvorova Orehovica i Draga u smjeru Krka.

Do 22. siječnja na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Omiša u Podstrani vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.

Do 22. siječnja do 17,00 sati zatvorena je u Čepinu ŽC4085 na dionici od Ulice Kralja Zvonimira do Ulice Ljudevita Gaja.

Zbog radova na DC28 Novi Glog-Kenđelovac u (Bjelovarsko-bilogorskoj županiji) vozi se naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Do 26. veljače 2016. zbog radova na državnoj cesti DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na poddionici Podi-Križice na predjelu Križice vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju
Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari