‘PURAN S PANTOVČAKA!’ Milanović za stručne studente rekao da su ‘komunalni redari’. Prespavao noć i ispričao se!

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ipak je preko noći malo promislio što je rekao novinarima dan prije u javnom istupu na Cresu, te se na svom Facebook profilu ispričao svim studentima i studenticama stručnih studija.

Naime, rekao je kako je svjestan da ih je nepotrebno spomenuo u svom javnom istupu na Cresu.

“Ako ih je moja izjava uvrijedila, ispričavam im se, jer mi to nije bila namjera. Dapače, siguran sam da bi svaka studentica i student stručnih studija mogli predavati ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici bolje i kvalitetnije nego on njima”, kratko ali jasno je prokomentirao i time uputio ispriku.

Foto: Facebook/Screenshot

Podsjetimo, Tijekom jučerašnjeg boravka na Cresu, Milanović je dao izjavu novinarima u kojoj je podrugljivo komentirao ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu te studente stručnih studija kojima predaje na studiju u Šibeniku. U svom istupu govorio je o  odabiru kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, a studente je nazvao “komunalnim radnicima”.

Ova je izjava predsjednika Milanovića zapela za oko Vedrana Đulabića, profesora kolegija s područja javne uprave na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Milanovićeve je riječi shvatio kao omalovažavanje studenata i nastavnika, te je predsjednika nazvao “puranom s Pantovčaka”, a njegova objava dobila je podršku bivših i sadašnjih studenata.

Foto: Facebook/Screenshot

 


Komentari