Puljak žestoko prozvao Plenkovića i Milanovića: Raspiruju antagonizam i dolijevaju ulje na vatru, nije ih briga za posljedice

Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

U vrijeme svjetske zdravstvene krize, umjesto da se traže načini smirivanja suprotnih mišljenja i pozicija, raspiruje se najopasniji antagonizam u društvu. Predsjednik i premijer su dvije nezaobilazne, najvažnije osobe koje bi u krizi trebale djelovati na snižavanju tenzija i traženju šireg političkog konsenzusa za odgovoran put upravljanja krizom, a oni otvoreno dolijevaju ulje na vatru. Kao da im uopće nije stalo do kojih će posljedica dovesti ta usijana retorika. Hrvatskom društvu treba povjerenje u one koji ga vode. Vrijeme je za razum, vrijeme je da ugase požar koji raspiruju pred javnošću”, poručio je  predsjednik Centra Ivica Puljak, komentirajući prepucavanja između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, zbog najavljenog uvođenja sankcija oko covid potvrda.

Šokantno je, kaže Puljak, da u vrijeme dok radikalni ekstremisti na prosvjedima prijete odmazdama ili izdajničkim etiketama, Vlada i predsjednik međusobno prijete policijom i vojskom. „U povijesti hrvatske demokracije još nismo imali situaciju u kojoj predsjednik kaže da će ga od provođenja vladinih mjera štititi vojska niti da Vlada na to odgovara kako mu može poslati policiju. Nije vrijeme za huškanje vojskom i policijom, niti ikada treba biti. U ovom trenutku treba pokazati odgovornost. Vrijeme je za više dijaloga, a manje adrenalina“, pojasnio je predsjednik Centra, pozivajući Plenkovića i Milanovića da zajedno stanu pred nacionalne medije i da pred cijelom javnošću odrade civiliziranu raspravu.


Komentari