PUKAO MU FILM! Plenković o kafiću koji brani ulaz HDZ-ovcima: ‘Da su zadnji na svijetu ne bi tamo otišao’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković povodom obilježavanja Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održao je konferenciju za medije. Plenković je sudjelovao na svečanosti povodom proslave, a uz njega su bili i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar
znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Premijer Plenković je rekao da je Državno sudbeno vijeće raspisalo natječaj, shvatio je da Milanović s troje kandidata nije zadovoljan, želi da se poštuju Zakoni, ne vidi smisao neke drame na ovaj proceduralni način osim ako to ima šire konotacije.

“Ne znam je li to igra s ustavnošću rada Stožera, nije mi jasno, onaj tko hoće biti predsjednik Vrhovnog suda ne znam što bi mu bila zapreka. Ne znam kada ćemo o tome razgovarati, neće biti moja zadnja, trebamo naći dobra rješenja korisna za Hrvatsku”, komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Govorio je i o cijepljenju protiv koronavirusa, te koliko je zadovoljan brzinom procijepljivanja.

“Dinamika se ubrzava, no svi su jednako nezadovoljni, svi žele da se poštuju odredbe koje su dogovorene. Ako okolnosti budu da 1. ožujka možemo ići u popuštanje ići ćemo, no moramo vidjeti što se zbiva. Zadnjih par dana imali smo malo veći broj zaraženih no prije tjedan dana, danas je bio malo broj testiranja”.

Govorio je i o Vanđeliću istaknuvši da ga navedena teza oko njegove privremene fotelje na mjestu ravnatelja Fonda za obnovu “iritra”.

“Ponavlja se teza koja je iritantna, Vanđelić je sam izrazio želju da želi raditi posao do ljeta, svi koji puštaju da je to zbog suradnje HDZ-a s Bandićem su zlonamjerne i štetne izjave. Privremenost je njegov termin, ne naš. Ne govorim to jer sam izmislio, govorim što je rekao nama, pitajte njega”.

Ipak, premijer se nije mogao suzdržati na pitanje oko poruka riječkog vlasnika kafića koji HDZ-ovcima ne da u svoj kafić. Podsjetimo, radi se o kafiću Three Monkeys koji je poručio da u kafiću ne žele “članove, glasače i simpatizere HDZ-a”.

“Da u kafić ne mogu doći pripadnici Armade i SDP-ovci Židovi, Romi, digla bi se tolika halabuka. Ali kad HDZ-ovci ne mogu ući, nikome ništa. To je diskriminacija, sljedeći korak je fašizam. Jeste li vi čitali što je taj čovjek govorio? Mi se ovdje bavimo dotepencima i čitanjem ćirilice. Ali kad je HDZ u pitanju ništa”, rekao je iznervirano Plenković.

“Da je zadnji kafić na svijetu ne bi tamo otišao”, dodao je.


Komentari