Prvih 100 dana Vlade: Saznajte kako su odluke i premijera ocijenili građani

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Andrej Plenković, drugi je premijer u povijesti moderne Hrvatske koji dva puta vodi Vladu. Povodom toga, Dnevnik Nove TV, baš kao i za njegove prethodnike, danas je objavio rezultate istraživanja o tome što građani misle o prvih 100 dana Vlade.

Kao premijera, građani su Plenkovića ocjenama od 1 do 5, ocijenili kao dobrog, točnije 2,8. Nadalje, građani su po pitanju odluka Vlade podijeljeni na pola. Odluke odobrava 48 posto, a ne odobrava 45 posto građana.

Pet najboljih poteza
Građani su u istraživanju odabrali najbolje kao i najgore poteze Vlade. Potez koji podupire 52 građana je najava porezne reforme. Nakon nje slijede mjere za gospodarstvo koje podupire 50 posto građana. Lokalne reforme nalaze se na trećem mjestu, a najavu zabrane rada nedjeljom podupire 47 posto građana. Također vraćanje duga veledrogerijama podupire 45 posto građana.

Pet najgorih poteza
Prvo mjesto najgore ocjenjenih poteza zauzima najava kupovine borbenih zrakoplova, što ne odobrava 42 posto građana. Zatim slijedi kraj moratorija na ovrhe, a iza toga najava zabrane nedjeljom koju ne podupire 17 posto građana. Odlazak Vladinih dužnosnika u Grubore ne odobrava 15 posto, a osudu radikalizma 11 posto.

Hoće li Vlada riješiti krize i probleme pred njom?
Većina građana, njih 52 posto, smatra da će ova Vlada dobiti borbu protiv koronavirusa. S druge strane, borbu protiv korupcije prema mišljenju građana, 76 posto, Vlada neće dobiti.

Također, kada je riječ o krizi, 57 posto građana misli da nas ova Vlada neće izvući krize.  Kada je riječ o smanjivanju radikalizacije i govora mržnje, građani misle da će vlada i tu bitku izgubiti, točnije njih 57 posto.


Komentari