PRVI VELIKI OREŠKOVIĆEV NASTUP: Evo što smo mogli iščitati iz njegovoga govora (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski mandatar Tihomir Orešković danas je pred saborskim zastupnicima održao govor koji je pokazao da se doista radi o drugačijem političaru. 

Ono što je na prvi pogled oko njegovog nastupa bilo drugačije, menadžerski je stil i sadržaj govora kojega je Hrvatska dugo čekala. Poslovnjak Orešković, koji je donedavno obavljao funkciju financijskog direktora vlasnika Plive, prvi je govornik u Saboru koji je za govor pripremio i Power Point prezentaciju. Mandatar je svoj životni stil stalne želje za učenjem, primijenio i na svoj govor, pa je među ostalima, citirao i slavnoga Steve Jobsa.

Ovo je dosada njegov prvi veći istup u javnosti, kojega je hrvatska javnost željno isčekivala, s ozbirom da se od drugih političara razlikuje i po tome što nije aktivan na društvenim mrežama, pa je dosadašnja komunikacija sa građanima bila gotovo nepostojeća.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Već sada se može zaključiti kako se Orešković od ostalih političara razlikuje po svom poslovnom i menadžerskom stavu u pristupu rješavanja gorućih hrvatskih problema. Drugačijega od sviju čini ga i njegov ‘američki’ stav prema politici. Iako Oreškovićeva garancija transformacije države možda zvuči vjerodostnojnije nego ikoje prethodno političko obećanje, ipak se nije u potpunosti izjasnio kako bi to napravio, pa njegov govor ipak ne gubi malo utopistički prizvuk.

Uz to, može se kako se u govoru novog mandatara čuje prizvuk takozvanog “američkog sna”, odnosno iskreno vjeruje da je promjena moguća te da će građani napokon dobiti u kojoj će moći pristojno živjet.

Ono po čemu će se pamtiti današnji Oreškovićev govor sigurno su engleske fraze koje je u njemu koristio, poput one “doing business”. Nadamo se da su ih svi zastupnici dobro čuli, ali i razumjeli, s obzirom da su njima može sažeti način na koji će mandatar Orešković voditi državu.

>>>TIHOMIR OREŠKOVIĆ NOVI MANDATAR: Ovo je slogan mogućeg novog predsjednika Vlade RH! (FOTO)

>>>POLITIČARI KOJIMA JE HITNO POTREBNA POMOĆ! Ako ne učine ovo, propast im je neizbježna (FOTO)


Komentari