PROTIV DIVLJIH ODLAGALIŠTA: Zelena čistka i Hrvatske šume udružili snage

sr.wikipedia.org

Velika akcija čišćenja šuma u Hrvatskoj.

Hrvatske šume s velikim su se entuzijazmom priključile kampanji Zelena čistka – Jedan dan za čist okoliš u samom njezinom početku prije 5 godine i otada je redovito podupiru. Kao i proteklih godina, i ove smo godine volonterima udruge Žmergo donirali rukavice za čišćenje i vreće za otpad, kako bismo im i na taj način pomogli u provođenju akcije.

Divlja odlagališta su nešto s čime se šumari konstantno susreću i protiv čega se neprestano bore, te nas veseli činjenica da su se i druge organizacije uključile u senzibiliziranje javnosti o štetnosti odlaganja otpada u okoliš.

Iako šumari čiste šume od otpada tijekom cijele godine, u ovu akciju uključujemo se na način da kartiramo lokacije divljih odlagališta otpada, a na dan čišćenja, 23. 04. 2016. aktivirat ćemo i dio svojih zaposlenika, kamiona i ostale mehanizacije.

Smatramo da je veoma važno osvijestiti građane o važnosti očuvanja šumskih ekosustava jer neodgovorno odlaganje otpada u šumi u velikoj mjeri ugrožava biljni i životinjski svijet. S tim u vidu zahvalni smo udruzi Žmergo što radi na osvješćivanju javnosti i mladih, osobito škola diljem zemlje, te nam dugoročno pomaže u suzbijanju tog problema.

Komentari