Prosvjednici pred sudom gdje se održava ročište za Franciškovića i Kovačevića koji su optuženi za poticanje na terorizam

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Nekoliko desetaka prosvjednika okupilo se večeras ispred ulaza u istražni odjel zagrebačkog Županijskog suda kako bi pružilo podršku Marku Franciškoviću i Natku Kovačeviću, osumnjičenima da su javno pozivali na terorizam.

U ovom trenutku iza zatvorenih vrata Istražnog odjela u tijeku je ročište na kojem sutkinja istrage odlučuje o prijedlogu tužiteljstva da se Franciskoviću i Kovačeviću odredi istražni zatvor, piše Jutarnji.

Također, pred vratima Istražnog odjela u Petrinjskoj ulici nalazi se nekoliko pripadnika interventne policije u punoj spremi, vjerojatno kako bi spriječili da dođe do mogućih incidenata.

No za sada, osim glasnih povika od strane prosvjednika situacija izgleda prilično mirna, štoviše čini se da se prosvjednici polako razilaze.

Odluka o istražnom zatvoru počela je prije pola sata i kroz pola sata do sat vremena mogli bi saznati odluku suca istrage.

Na tu odluku, kakva god ona bila, nezadovoljna strana ima pravo žalbe o kojoj odlučuje izvanraspravno vijeće suda.

Podsjetimo, policija je zbog javnog poticanja na terorizam tijekom neprijavljenih prosvjeda protiv epidemioloških mjera pritvorila Marka Franciškovića i Natka Kovačevića dok je preostalih pet jučer uhićenih pušteno na slobodu.

Komentari