PROMIJENILI PLOČU: Pfizer će ipak isporučiti dogovorene zalihe, a i više od toga

Foto: Edvard Susak/HINA/POOL

Pfizer će ipak isporučiti cjepivo po originalnom rasporedu. Također, povećat će broj isporučenih doza od 15. veljače, što će omogućiti nastavak cijepljenja u Hrvatskoj.

Zbog sporije isporuke cjepiva od planiranog Nacionalni je stožer objavio da se cijepljenje neće provoditi po originalno zamišljenom planu. Međutim, nakon pritiska članica EU i njezinih institucija, Pfizer je ipak pronašao način za isporuku cjepiva.

“Zbog hitne potrebe za cijepljenjem većeg broja ljudi, istražili smo inovativne načine za povećanje broja doza koje možemo isporučiti pružiti ove godine i sada vjerujemo da potencijalno možemo isporučiti približno 2 milijarde doza do kraja 2021. godine”, poručili su iz Pfizera za Večernji list.

Pfizer će modificirati proizvodne procese kako bi mogao zadovoljiti potrebe za cjepivom. U ovoj godini namjeravaju proizvesti dvije milijarde doza cjepiva.

“Ovaj tjedan vratit ćemo se izvornom rasporedu isporuka u Europsku uniju, uključujući i u Hrvatsku, dok će povećane isporuke početi od 15. veljače. Tako ćemo u potpunosti ispuniti dogovor i isporučiti dogovorene količine cjepiva u prvom kvartalu, dok će one u drugom biti znatno veće”, poručili su.


Komentari